MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Susanne sier ja (22.7.05, 15:22)

Årets jentedag ble rekordstor. Susanne Nesse har allerede tatt et valg. Hun blir petroleumsstudent ved NTNU til høsten.

Susanne Nesse (20) er spent der hun står blant mange andre jenter i geologi-huset på Gløshaugen på NTNU. Her er det studenter som skal begynne på det ene og det andre studieprogrammet. Hvem er hennes nye studievenninner på geofag og petroleumsteknologi?

NYE ANSIKTER PÅ NTNU: Jentedagen ved NTNU lokket mange som har fått tilbud om studieplass ved NTNU. Tidligere undersøkelser viser at ni av ti jenter som møter opp på jentedagen takker ja til plassen.
Takker ja
Jentedagen startet i tidligste laget for Susanne i dag, og hun fikk ikke med seg åpningen og at de andre jentene på hennes studie ble huket tak i av TV-Trøndelag for et innslag. Men se, der kommer de innover korridoren, og Susanne kan speide etter nye venninner. For hun har allerede bestemt seg for å takke ja til studieplassen hun er blitt tilbudt.
- En slik jentedag er ikke avgjørende for meg, men det er veldig gøy, da, å få treffe andre og få omvisning, sier Susanne.

Vil spille fotball
Det er langt fra hjemplassen Knarvik utenfor Bergen til Trondheim og NTNU. Men Susanne gleder seg. Til høsten venter sivilingeniørstudier i geofag og petroleumsteknologi.
- Jeg hadde egentlig søkt fysikk og matematikk, men fetteren min her oppe trodde det ble for teoretisk, så da omprioriterte jeg, sier Susanne. Hybel på Solsiden venter på henne fra 1. august. Mye er nytt for jenta fra Knarvik, men på fritiden skal hun i hvert fall være med på fotball.

- Jeg har gått fire år på fotballlinje på videregående skole, men jeg har fagene som skal til for å begynne her, sier hun med et smil.

HAR BESTEMT SEG: Susanne Nesse (i midten) er en av jentene som begynner på NTNU til høsten.
Over 100 jenter møtte opp
Jentedagen ved NTNU er et årlig arrangement for jenter som er tilbudt studieplass ved teknologifag ved NTNU. Målet er å overbevise jentene om å takke ja til studieplassen. Tidligere har dette vært et tilbud til jenter som har valgt data. I fjor ble også marinjenter invitert. Årets jentedag ble rekordstor siden åtte studieprogram ved NTNU nå tilbyr en felles jentedag.

105 jenter fra hele landet møtte i dag opp på Gløshaugen. Og med tanke på at studentene først mandag denne uken fikk beskjed om studieplass, og at de fikk invitasjon per telefon fra NTNU på tirsdag, er prosjektlederen for Jentedagen 2005 fornøyd.
- Det er også mange som har sommerferie, så dette er kjempebra tall. Det har også vært god stemning overalt i dag, sier Marianne Ingeborg Karlsen.

HURRA FOR FLERE JENTER: Likestillingsrådgiver ved NTNU, Svandis Benediktsdottir (t.h.) hilste på nye mulige NTNU-studenter.
Lykkelig periode
Også likestillingsrådgiver ved NTNU, Svandis Benediktsdottir var blant flere ansatte som tok imot jentene med vidåpne armer.
- Jeg har klokkertro på det å gi jentene et godt førsteinntrykk vil gjøre at flere velger dette NTNU-studiet, sier Benediktsdottir.

Fredag ble jentene altså delt inn etter hvor de skulle studere. For Susanne og de andre jentene som skal studere ved et studieprogram som hører til NTNUs største fakultet – Fakultet for Ingeniørvitenskap og teknologi - ble det møte med andre studenter og prodekanus Sveinung Løseth ved fakultetet.

Løset kunne avsløre hva som mang en student sitter igjen med studiene.
- I ettertid sier mange om studietiden sin ved NTNU: "Det var den lykkeligste perioden i mitt liv." Husk det, oppfordret Løset.

Viktig for kulturen
Også tidligere student og nå konsulent i Norconult, Siri Hustad, var invitert for å snakke om det å være karrierekvinne og sivilingeniør.
- Det var ikke aktuelt med slik jentedag da jeg gikk ut i 1990 for da var de mange jenter. Men jeg ser nå i næringslivet at vi skulle ha vært flere. Det er viktig for kulturen, sier Hustad. Hun kunne også fortelle studentene om romantikk og kjærlighet som kan oppstå i løpet studieårene. I hvert fall traff hun mannen i sitt liv i fjerde klasse da hun var ung student på Gløshaugen.

Tekst og foto: Tore Hugubakken