MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Trenger flere utstillere til teknologifestival (5.8.05, 10:42)

NTNU er en av de største aktørene på Technoport, og det bør derfor vises. Nå oppfordres flere til å ta del i byens første teknologifestival.

STYRELEDER: Professor Ingvald Strømmen er pådriver for en bred NTNU-deltagelse på Technoport. Foto: NTNU Info/Arne Asphjell
- Dette er en spesiell begivenhet som NTNU-ansatte ikke kan la gå fra seg, sier Ingvald Strømmen, professor ved NTNU og leder for Technoports styringsgruppe.

Teknologiutviklere møter teknologikunder
Flere fagmiljø ved NTNU er godt representert. På den store utstillingen, som er festivalens ”hjerte”, har NTNU 140 kvadratmeter til disposisjon. Her er det fortsatt rom for flere.

- Dette stopper ikke ved den ”selvsagte” teknologien. Vi vil presentere alle dimensjoner ved teknologi, og da vil mange fagmiljø være aktuelle bidragsytere. Det handler om å vise fram det vi kan by på, og kanskje finne framtidige samarbeidspartnere. Festivalen er ikke minst en anledning til å trekke veksler på ny og spennende kunnskap, sier Strømmen.

Intensjonen med teknologifestivalen er å åpne dørene mellom teknologiområder, bransjer og allmennhet. Det er her fagfolk, studenter, investorer og ulike næringer skal møtes for å oppleve, og ikke minst forstå, framtidas teknologi.

- Technoport vil bety mye i internasjonal sammenheng, både for NTNU som institusjon, for Trondheim som by, og for Norge som nasjon, sier Strømmen.

FAKTA

TECHNOPORT
arrangeres i Trondheim Spektrum 19.-22. oktober.

 • Technoport er tidenes første trønderske teknologifestival og skal arrangeres hvert andre år, parallelt med UKA.
 • Festivalen består blant annet av en stor utstilling som er festivalens "hjerte", en arena mot studenter, næringsliv, investorer og alle andre som har lyst til å oppleve teknologi på nært hold. Et viktig mål er at teknologien presenteres på en forståelig, anvendbar og forståelig måte.
 • Det arrangeres også 35 fagkonferanser, "workshops" og kulturelle innslag.
 • Festivalen er delt inn i fire hovedtema: Innovasjon; Helse og IT; IKT og Energi, olje og gass.
 • Technoport er et samarbeid mellom NTNU, Sintef, Statoil, Sparebank1 Midt-Norge, Kreative Trøndelag, Reinertsen, Telenor, Innovasjon Norge, Trondheim kommune og de trønderske fylkeskommunene.

 • Teknologi x 4
  Både utstillingen og fagkonferansen kretser rundt fire teknologiområder som danner rammen rundt festivalen: Innovasjon; Helse og IT; IKT; Energi, olje og gass. Festivalen er delt inn i temaer fordi Technoport ønsker å favne bredt, men samtidig spesialisere seg.

  Sissel Myrold er prosjektleder for Helse og IT.

  - Vi har hatt et godt samarbeid med blant andre NTNU, Sintef og Helsebygg, og har fått til et sterkt faglig program. Vi fokuserer nå på utstillingen, hvor vi samler bedrifter og kunnskapsmiljø innenfor medisinsk teknologi og løsninger for pleie, omsorg og behandling, sier Myrold.

  Hun påpeker at det er rom for flere enn de ”opplagte” miljøene som for eksempel Det medisinske fakultet og Norsk senter for elektronisk pasientjournal (NSEP).

  - Vi vil gjerne ha med flere spennende NTNU-prosjekter fra forskere som jobber i skjæringsfeltet helse og informasjonsteknologi.

  Samtidig med UKA
  Technoport arrangeres i de dagene UKA05 preger byen. Norges største kulturarrangement, som det også kalles, trekker til seg folk fra fjern og nær, og det er gjerne gamle studenter og deres næringspartnere som gjester byen.

  - Flere av samarbeidspartnerne inviterer sine kunder og kontakter fra inn- og utland til Trondheim disse dagene. Det er både en utfordring og en unik mulighet for de som deltar, sier prosjektleder for Technoport, Eileen Brandsegg.

  For å inspirere ytterligere til kreativitet og oppfinnsomhet, har Technoport et tett samarbeid med Trondheim Elektroniske Kunstsenter (TEKS) - en gruppe utøvere som arbeider med å utvikle kontakten mellom teknologi- og kunstmiljø.

  Av Beate Horg

  Har du innspill til Technoport, ta kontakt med Infoavdelingen ved Sigmund Grimstad

  Technoport på nett.