MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

ALICE I TRØNDERLAND:
Ja til tidagers uke! (9.9.05, 14:11)

Carina Alice har endelig begynt med forelesninger, men har alt for mye å velge mellom i fritiden.

Carina Alice Bredesen er student i medievitenskap ved NTNU og skriver for Universitetsavisa om det å være ny student ved NTNU og i Trondheim.

Nå er jeg stolt av meg selv! Jeg har med stor suksess klart å registrere min utdanningsplan, melde meg til eksamen og meldt meg på til gruppeundervisning! Har også allerede vært på noen forelesninger (og droppa noen), og begynner så vidt å skjønne hvilken buss som går til Dragvoll, og hvilken som går hjem igjen. Føler at jeg er i slaget! Nå har jeg NTNU i min hule hånd, og er klar for å være studerende!

For student blir man jo gjennom Samfundet, var det ikke noe sånt hun sprudlende, rødkledde, engasjerte dama på scenen under immatrikuleringen snakket om?! Hun så forresten akkurat sånn ut som jeg kunne forestille meg en Samfundet-er-livet-dame skulle se ut... Litt sånn raddis på en måte, og det var vel ingen tilfeldighet at hun var helrød?! Hehe, hun var søt da! Og stemmer sikkert SV, eller kanskje AP?

Jeg har vel egentlig litt "fordommer" mot sånne Samfundet-er-livet-mennesker, setter dem litt i bås kanskje? Men de skiller seg liksom litt ut, frihetselskende og utagerende, litt sånn hippie egentlig, skal ha mange meninger, og syns det er kult å være sær. Dessuten er det mange som kler seg som en slags krysning mellom Pippi Langstrømpe og en pønker. Men det kan virke som om jeg har vært litt vel forutinntatt, for jeg har vært og spist på Edgar opptil flere ganger, og selv om det er noen "sånne" der, er det langt ifra majoriteten! Jeg har til og med vurdert å jobbe litt som kokk eller bartender på Samfundet. For det er greit at man skal lære masse og bli veldig smart og sånn når man studerer, men jeg syns det er vel så viktig å lære seg å ha sosiale antenner, og få livserfaring fra andre steder enn forelesningssalen også!

Jeg har skikkelig gleda meg til studentlivet og alt det man kan engasjere seg i, være med på og oppleve. Jeg er interessert i alt nesten, litt for mye kanskje. Det vrimler av kule ting, og jeg sliter med å bestemme meg. For det første så måååå jeg trene, ellers blir jeg vond å ha med å gjøre (stakkars mine søte, snille roomies, da..). Jeg spilte fotball i Oslo før jeg dro, og planen var å fortsette med det etter at jeg flytta hit. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort, for når jeg kom hit kasta NTNUI (et utrolig langt navn på et idrettslag forresten!) seg over meg med tilbud om alle mulige slags morsomme idretter. Etter langt om lenge og lenger enn langt har jeg sånn halvveis bestemt meg for å kanskje bruke dette året på å gjøre litt annet enn fotball.

Jeg tenker spesielt på turn, siden jeg er en gammel turner og jeg har bestandig hatt lyst til å turne litt ved siden av fotballen, men aldri finni tida, og volleyball da, som jo bare er dritkult! Og så er det fotballen da... Det kan jo hende at jeg kan skvise inn en trening eller to i uka hvis det ikke er et alftor seriøst lag?!

Har også alltid hatt lyst å hoppe i fallskjerm, og fikk en flyer om det på Gløs her om dagen, føler at den roper litt på meg fra skuffen, ja!Dessuten har jeg blitt tipsa om at jeg bare mååå være med på UKA. Det er visstnok dritfett og det er billetten til å bli kjent med masse nye folk, oppleve kule konserter og ha det kjempegøy. Ivrig som jeg er sjekka jeg ut UKA.no og fant en del stillinger jeg kunne tenke meg. Jeg stilte opp på info-møtet og etterpå blei jeg intervjuet av to karer som prøvde å leke kjempeseriøse, men som endte opp med å lese opp de veldig så gjennomtenkte og lure spørsmålene de hadde skrevet opp på forhånd. Etterpå jeg fant ut at jeg kjente en i styret så nå har jeg fått jobb som bartender i teltet Delta Force, som er der de feteste konsertene skal holdes! Timeplanen fylles stadig opp.

Det er så mye jeg har lyst til å bli med på! Det er så mye gøy! Men skal jeg virkelig ende opp som en sånn student som er overstimulert og engasjert i alle kriker og kroker av Samfundet, NTNUI, ISFIT og Studenttinget, og (tør jeg si dette?) kanskje ende opp som en sånn Samfundet-er-livet-person?! Jeg vil jo ha litt fritid til å rusle gjennom Bakklandet og ta en kakao (drikker ikke kaffe!), og henge ut med mine nye studentvenner. Og så vil jeg ha tid til å ha ost og vin kveld, bytte-låne-klær-kveld, ta-bilder-og-lage-kule-rammer-som-vi-henger-opp-dag og sånt med roomisene mine. For ikke å snakke om at jeg må dra hjem til Oslo på besøk en gang i blant. Men det hadde det vært kult å lære seg å spille gitar også!

Så jeg skjønner jo det at jeg ikke kan være med på alt... Jeg må jo tjene litt penger også, så jeg får mat på bordet og øl i kjøleskapet. Men jeg må hvertfall trene og være med på UKA, og så får jeg vel sikkert tid til å jobbe også, eller lære meg spansk?!

For ikke å glemme studiene da, selvsagt, jeg må jo ikke glemme dem!