MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

VALGET 2005
Styrelederen kan bli statsråd (13.9.05, 12:08)

Med seier til det rød-grønne alternativet er Marit Arnstad en het kandidat som statsråd. Blir hun å finne rundt Kongens bord, må NTNU få utpekt en ny styreleder.

Marit Arnstad ble i sommer utnevnt til første eksterne styreleder ved NTNU. De siste ukene har hun drevet valgkamp for Senterpartiet og kanskje bidratt til at hun selv forsvinner fra NTNU. For etter at det rød-grønne alternativet vant valget, er Marit Arnstad en av Senterparti-toppene som kan bli kallet til en statsrådspost.

MÅ VELGE: Styreleder Marit Arnstad kan bli statsråd. Men vil hun heller være styreleder?
Foto: NTNU Info/Gorm Kallestad
Hyperaktuell
Senterpartiets parlamentariske leder sa nei til gjenvalg som stortingsrepresentant for å være mer hjemme i Trøndelag. Hun er likevel hyperaktuell til en statsrådsjobb i Stoltenbergs kabinett. Ifølge Adresseavisen blir Arnstad av sentrale kilder i Arbeiderpartiet nærmest genierklært - hun kan gå inn i hvilken statsrådspost som helst.

Arnstad var olje- og energiminister i Bondeviks sentrumsregjering fra 1997 til 2000 og har sittet på Stortinget siden 1993.

Må velge
Blir hun statsråd, er det uforenelig med å være styreleder ved NTNU. Da må departementet utnevne en ny styreleder. Siden regjeringen skal sitte en måned til, kan situasjonen bli at det siste dagens Utdannings-og forskningsdepartement gjør, er å velge ny styreleder ved NTNU.

Det neste styremøtet for NTNU er fredag 14. oktober. Samme dag skal den sittende regjering etter planen legge frem sitt statsbudsjett. Denne fredagen kan være Arnstads siste dag som styreleder. Mandagen etter helgen er trolig den nye regjeringen på plass.

Yngst på tinget
Anna-Kristin Ljunggren er tidenes yngste stortingsrepresentant. Etter Arbeiderpartiets store fremgang suste hun inn noe overraskende inn på Stortinget som fjerdekandidat på AP-lista fra Nordland. Ljunggren har det siste året studert statsvitenskap ved NTNU.

Musiker rykker inn?
Hvis Bjarne Håkon Hanssen får taburett, kan det være duket for en NTNU-musiker på Stortinget. Arild Grande er tredjekandidat for Arbeiderpartiet i Nord-Trøndelag. Han er halvveis i sin bachelorgrad i utøvende musikk med kirkemusikk som spesialisering. Med to representantet inn på Stortinget fra Nord-Trøndelag, og en mulig statsrådpost på Hanssen, kan Grande begynne å forberede seg på nye toner på Løvebakken.

DEN GANG DA: I 2001 knivet daværende NTNU-ere Ingvild Vaggen Malvik (øverst) og Linda Cathrine Hofstad om et sete på Stortinget. Med Brende som statsråd ble det den gang plass til begge.
Arkivfoto: NTNU Info/Tore Hugubakken
Vaggen Malvik likevel på trønderbenken?
I 2001 seilte to unge NTNU-kvinner inn på Stortinget. Ingvild Vaggen Malvik var forskningskoordinator ved Industriell Økologi ved NTNU. Sammen med Øystein Djupedal representerte hun SV fra Sør-Trøndelag.

I årets valg har SV gått tilbake. Det har gjort at Djupedal er inne, mens Vaggen Malvik er ute. Djupedal blir høyst sannsynlig tilbudt en ministerpost, og da kan Vaggen Malvik belage seg på nye år på tinget. SV-politikeren har i denne perioden sittet i Energi- og miljøkomiteen.

Hofstad ut
Den andre NTNU-representanten var studenten Linda Cathrine Hofstad. I løpet av de fire årene har hun markert seg som en av Høyres profiler, og vært kvinnepolitisk leder i partiet. I denne perioden har hun vært vararepresentant for Børge Brende og sittet i justiskomiteen. Men i årets valg er det bare plass til en Høyre-representant fra Sør-Trøndelag. Det setet tar Brende, og da er det over og ut for politikeren fra Klæbu.

Også NTNU-studenten Guri Melby (Venstre) måtte innse at stortingsplass ble det ikke noe av i denne omgang. Hun hadde før valget forhåpninger om å komme inn på et utjevningsmandat, men nådde altså ikke opp.

Det har ikke lyktes Universitetsavisa å få kommentar fra Marit Arnstad.

Av Tore Hugubakken