MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

ALICE I TRØNDERLAND
Møkklei moteslaver! (26.9.05, 08:32)

Går det an å vise seg på universitetet i bare joggebukse? Carina begynner å merke motepresset i studentmiljøet.

Carina Alice Bredesen er student i medievitenskap ved NTNU og skriver for Universitetsavisa om det å være ny student ved NTNU og i Trondheim.

Hver dag er et eneste moteshow! Det ser ut som en vanlig student her i Trondheim bruker flere timer foran speilet hver dag, og at han eller hun har brukt mesteparten av studielånet på å handle inn det siste av det siste, vintage, bohemian og second-hand. Og hver dag spankulerer man seg gjennom "Gata" eller "Stripa", og følger hverandre med argusøyne. Etter skolen er det samma regla.

Jøssenammen! Hva er det folk stresser sånn for med antrekket, liksom?!

Jeg er sjokkert! Er jeg den siste i verden som kan vise meg med joggis og ustelt hår, uten at jeg blir sett på som en uteligger nærmest? Jeg har tydeligvis gått glipp av noe her, og prøver å ikke bry meg for mye, men jeg merker rett og slett motepresset, assa! Hvem har sagt at man trenger Levis og Håkki, og hva nå alle disse andre, kule merkeklærne heter, for å sitte i et auditorium å lære om Platon og gutta? Til og med på en fyllesjuk søndag ser jeg at folk kler seg opp i sine fresheste klær for å slepe seg ned til 7-eleven på hjørnet for å handle cola og dagen-derpå-mat. Ærlig talt, har de såkalte kosebuksene og slappe-av-klærne mistet retten til å vise seg utenfor hybelens fire vegger?

Jeg må ta det hele med en klype salt. Jeg elsker å pynte meg. Selvsagt gjør jeg det. Sminke meg, ordne meg, handle nye klær, og ikke minst sko! Likevel liker jeg å se forskjell på hverdags-Carina og festklar-Carina, liksom. Det er vel flere enn meg som skiller mellom hverdag og fest, regner jeg med. Men på NTNU kommer jentene med kule sigøynerskjørt og nye boots. De har festøredobber og styla hår. Gutta har stilige jeans og tøffe skjorter, gjerne med en dressjakke over, og pensko. Jeg mener hvis det er hverdagsantrekket, hva har man på seg når man skal pynte seg da? En ting er jo at man skal se "tilfeldig" ut, og det er hippt med en avslappa stil. Men for all del, avslappa betyr ikke tre timers styling før man inntar lesesalen!

Assa, alle fikk vi nye klær til skolestart på barneskolen, og det var kjempestas. På ungdomskolen også, men da handla jeg selv. Sånn sett er det vanlig prosedyre at elever og studenter er ekstra fine de innledende dagene til et nytt skoleår. Men det presset gir seg etter hvert som hverdagen kommer snikende. Så jeg er derfor overrasket over at det på ingen måte synes å ha gitt seg ennå her i Trondheim. Er det virkelig så viktig å se ut som man kommer rett fra en annonse for Vero Moda eller VIC? Må man ansette en personlig stylist for å overleve i denne byen? Eventuelt kan vi sørge for å sette skoleuniform på Universiteter på dagsordenen til valget i 2009. For makan til motepress har jeg aldri tidligere møtt i en skolehverdag.

Slapp av alle sammen, dere er ikke kjendiser. Det er ingen paparazzier som lurer i buskene for å ta bilder av dere på en "dårlig" dag. Jeg elsker også og handle meg nye antrekk, med matchende sko selvfølgelig, og synes det er morro med moter. Jeg har til og med vært i både London, Milano og Paris.

Men den største catwalken jeg har sett, det er den på NTNU!