MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Hvor var du da Emil brakk åra? (28.9.05, 14:49)

Årets badekarpadling på Nidelva ble som vanlig en grisete seanse. Men denne gangen var det også sportslig dramatikk. Meget close race mellom Emil og Marin.

Badekarpadlingen på Nidelva er en seiglivet tradisjon som trekker til seg mange tusen tilskuere. Det ligger i navnet - i badekarpadlingen brukes farkoster bygd opp rundt et badekar, og det er linjeforeningene som kappes om å være best.

ÅREBREKKET: Mange tusen mennesker kan si at de var ved Nidelva da linjeforeningen Emil brakk åra i den årlige fartskar-konkurransen.
Foto: NTNU Info/Mentz Indergaard
Dramatisk duell
Badekarpadlingen den siste lørdagen i september var som vanlig delt i to disipliner. I grenen fartskar er målet å krysse Nidelva fire ganger på kortest mulig tid. Fire lag var meldt på, men det viste seg raskt å bli en spennende duell mellom linjeforeninga Emil (energi- og miljøstudentene) og marinstudentene.

Etter at marinstudentene hadde krysset elva en gang, ble årefestet revet av. En kajakkåre måtte tas i bruk. Uhellet gjorde at Emil tok kraftig innpå, men i sin iver etter å passere marinbåten, kolliderte Emil og brakk sin egen åre.

Fotofinish
Men åreknekk og røket årefeste stoppet ikke de konkurrerende i å padle over fire ganger. Så jevnt ble racet at det måtte fotofinish til for å bestemme vinneren, for både marin- og EMIL-studentene kåret seg selv til vinnere.

- Vi fikk inn en del private videoer for å avgjøre konkurransen. Det viste seg at Emil-studentene var først, sier PR-sjef Eve Cathrin Walseth om den spennende fartskar-konkurransen.

FANT SKATTEN: Bare flåten med maskinstudentene klarte å komme seg over Nidelva for å hente skatten. De andre flåtene var mer interessert i å krige.
Foto: NTNU Info/Mentz Indergaard
Ble kidnappet, fant skatten
I den andre idrettsdisiplinen - showkar - er det kreative og originale løsninger som belønnes. Dette er konkurransen hvor studentene etter beste evne kan plage og trakassere konkurrentene.

Her var det 12 flåter som deltok, hvorav to med finsk studentmannskap. Studentene i produktutvikling og produksjon - maskinstudentene - klarte å stikke av med skatten. Farkosten var tidligere blitt kidnappet og gjemt, men maskinstudentene klarte å finne flåten og gjøre den sjødyktig nok til at de halte seieren i land.

Terrorpris til studenter
En rekke priser deles ut i forbindelse med badekarpadlingen. I år var det ind.øk.-studentene som vant "sabotasjeprisen", etter at de hadde sjørøvet flåten til maskinstudentene og hengt den opp i et tre på Gløshaugen.

Marinstudentene fikk showkarprisen for sin sin enorme flåte. Terrorprisen gikk til medisinstudentene for deres bidrag i drittkastingen flåtene imellom. Og fiaskoprisen gikk til byggstudentene som ikke klarte å bygge en flytende flåte.

Søppelrydding
Hvert år kommer kritikken om at elva og området Marinen nedenfor Nidarosdomen blir sterkt forsøplet. Denne kritikken avviser PR-sjef Eve Cathrin Walseth.

- Det så ikke fint ut da vi var ferdige med konkurransene, men vi ryddet opp på området hele lørdag og søndag. Det har vært badekarpadling i 27 år, og vi regner med at det blir en 28. gang også, sier Walseth.

Politiet har ikke mottatt noen anmeldelse etter helgens studentablegøyer.

Av Tore Hugubakken

 Se bildeserie