Mindre penger til IME og HF i 2006
(14.10.05, 13:27) Inntektfordelingsmodellen er en gjenganger i styret. I kommende budsjett gir den utslag på pluss 25 prosent for SVT-fakultetet og minus fem for IME. Konklusjonen på styrebehandlingen i dag fredag ble at det må arbeides videre med modellen. |
VINNERE OG TAPERE fremgår av plansjen økonomidirektør Frank Arntsen la frem på styremøtet i dag fredag. SVT-fakultetet vinner på høy master-produksjon. IME har mange bachelor-grader, som gir lavere uttelling enn master. |
- Så store utslag kan vi ikke tolerere. Tidligere har vi hatt en grense på maksimum 2,5 prosent kutt og en øvre grense på fem prosent tillegg, sa styrerepresentant Håkon With Andersen.
- Små skritt bør ikke være noe krav hvis vi ønsker endring, mente hans kollega Jon Øyvind Eriksen.
Økonomidirektør Frank Arntsen forsikret på sin side at det ligger en basisbevilgning i bunnen som gir fakultetene forutsigbarhet fra år til år.
Christian Thommessen mente at midlene til strategisk omstilling kommer inn som et supplement til skjevheter som måtte oppstå.
Skeptisk til modellen
Men With Andersen ble ikke beroliget, og oppsummerte sine innvendinger til modellen: Omstillingsmidler fungerer ikke etter hensikten. Det er for liten pott, og de utløser ikke kreativitet, ifølge With Andersen.
|
SKEPTISK: Ved at det stort sett er lønnsmidler og ikke driftsmidler som fordeles etter inntektsfordelingsmodellen, er Håkon With Andersen (helt t.h.) bekymret for de følger modellen kan gi for en del miljø. |
- Modellen har så mange parametre som er blitt justert og sjonglert med gjennom årene at min tillit til modellen er meget liten, sa With Andersen. - Denne flikkingen har kamuflert for innsyn i hvordan modellen virker.
Ingen modeller gir perfekte fasitsvar, mente Siri Beate Hatlen. Hun vært med på styrebehandling av modellen gjennom flere år, og innrømmet at den er langt fra perfekt.
– Men vi er på vei mot en bedre modell, oppsummerte hun.
Tekst og foto: Arne Asphjell |