MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Polsk idéstorm (7.11.05, 10:21)

Fredag møttes samarbeidspartnerne i prosjektet Polen 2006 for første gang. Polens ambassadør Ryszard M. Czarny var også til stede på prosessmøtet, som frambrakte både konkrete ideer og mer svevende ønskedrømmer.

POLSK MUSEUM? Det kom mange gode innspill under prosessmøtet. Sissel Guttormsen så for seg et opplegg med polsk tradisjonsmusikk ved Ringve Museum. I forgrunnen ser vi prosjektleder for Polen 2006, Sissel Myrold.
Polen 2006 åpner for et utstrakt samarbeid mellom forskningsmiljø, kultur- og næringsliv. Både Innovasjon Norge, Trondheim kommune og Næringsforeninga i Trondheim er på banen i prosjektet, som fenger både store og små aktører i Midt-Norge. Programmet under utarbeidelse, og mange kulturinstitusjoner har sine opplegg klare.

Fakta om Polen
For å gi inspirasjon til deltagerne på prosessmøtet, fortalte ambassadør Ryszard M.Czarny om et land med stort økonomisk potensial, og som er i en rask teknologisk utvikling. Han fokuserte på forskning og utvikling, og tilhørerne fikk et innblikk i hvordan Polen har utviklet seg de senere årene. Czarny har selv bakgrunn fra universitetet i Krakow, som har sterke fagmiljøer innenfor fysikk, matematikk og kjemi.

Mange gode ideer
Det er ingen tvil om at mange allerede har store planer:

Jan-Lauritz Opstad fra Nordenfjeldske kunstindustrimuseum røpet at de har en samling av Polske filmplakater fra 70- og 80- årene som aldri tidligere har blitt vist. Han så for seg en utstilling av disse.

Sissel Guttormsen fra Ringve Museum skisserte et opplegg med konserter basert på polsk tradisjonsmusikk. Hun så også for seg arrangement knyttet til den norske komponisten og pianisten Thomas Tellefsens musikalske forhold til polakken Frederik Chopin.

FINT BESØK: Polsk konsul Harald J. Lydersen (t.v.)og ambassadør Ryszard M.Czarny var til stede under det første prosessmøtet for Polen 2006.
Ingrid Loe Dalaker og Margaret Stachiewich fra institutt for musikk presenterte flere ideer knyttet til sitt miljø: konserter basert på polsk musikkhistorie, og gjesteforelesninger og leksjoner fra polske musikere rettet mot mastergradsstudenter.

Næringslivsdag
Anders Stølan fra Sintef ønsker å få til en næringslivsdag under Polen-uka. Han fortalte også om Sintef’s pågående samarbeid med energi- og miljøforskere i Polen, og påpekte spesielt hvor viktig det er å stimulere studenter til å legge deler av studiet til Polen.

Også ambassadør Ryszard M.Czarny kom med konkrete ideer til arrangementet, blant annet knyttet til polsk matkultur. Han ønsket seg også en større konsert i Nidarosdomen med polske og norske kor.

Tekst og foto: Beate Horg