LESERBREV Christer Betten: "Vilt" i Hangaren
(6.12.05, 08:07) Søndag var det "viltgryte med potetmos" i Hangaren hos SiT på Gløshaugen. Og vilt ble det. Bokstavelig talt. Til tross for at det var langt mellom viltkjøttet i gryta. Søndagsåpent i eksamensperioden er et godt tiltak fra SiT. Hele to timer hadde Samskipnaden satt av til å mette sultne studenter denne dagen. Desember er hard, og mange med meg setter pris på et raskt og godt måltid før vi haster tilbake til pensumlitteraturen. Og vi studenter visste å benytte oss av tilbudet søndag. Køen strakk seg ut av døren og langt forbi postkontoret på "Stripa".
Om det var frykten for å betale søndagstariff til de ansatte eller skivebom med prognosene som var skyld i feilbemanningen til SiT, skal få bli usagt. Hele tre personer så ut til å stå på vaktlista i Hangaren denne dagen. Én av kassene var åpne, og de to stakkarene bak kjøkkendisken gjorde alt de kunne for å få servert den eviglange rekken av sultne, men optimistiske kunder.
At bankterminalen ikke fungerte var nok utenfor SiTs kontroll. Vekslepengene var det smått med, og mange måtte springe ut til minibanken for å få gjort opp for seg.
Etter 15 minutter fikk jeg omsider betalt 45 kr og satte meg ned for å nyte en god middag. Potetmosen vi hadde skimtet i glasskapet fra køa var byttet ut med tre vasne poteter, som var delvis dekket av en brun masse kalt "viltgryte". Jeg håpet det smakte bedre enn det så ut.
Smaken på det SiT velger å kalle "viltgryte" var ubeskrivelig. En totalt smakløs, klumpete og brun masse, i spedd løk og noen få gulrøtter. Bitene med viltkjøtt var det uendelig langt mellom, og de få jeg klarte å grave frem i jungelen av løk, viste seg å være av mikroskopisk størrelse og seige som skosåler. Tross iherdige forsøk med (gratis) krydder - maten var uspiselig. Å si noe sånt om mat gjør jeg ikke ofte. Jeg er godt vant til alle typer mat, og bruker ikke grine på nesen til vanlig. Men dette var rett og slett forferdelig.
Det ryktes at en gruppe som gikk bort til kjøkkenet for å klage ble møtt av en illsint kokk som nektet å høre på hva de hadde å si. Han skrek noe om "maisena-jevning", før han fløy i taket og gikk inn på kjøkkenet. Jeg er ingen matekspert, men vet nok om "maisena-jevning" til at jeg tror det var nesten 100% jevning med noe tilsatt farge i min porsjon "viltgryte".
Det skal legges til at mange spiste sin porsjon uten bemerkninger. Jeg mistenker kokken for at den første og planlagte gryta smakte som den skulle, men at etter hvert som køa vokste og tilberedningstiden på den ekstra maten ble kortere og kortere, sank også kvaliteten.
Jeg føler meg lurt og svindlet av SiT, og forventer å få pengene mine tilbake. Dersom de ikke klarer å prestere bedre, er det like greit å holde stengt i helgene.
Måltidet i Hangaren ble avsluttet ved at jeg tok brettet med oppvasken og matrestene bort til ryddestasjonen. Denne var selvsagt ubetjent, og søppelet fløt utover gulvet fra de overfylte søppeldunkene. Brett, kopper og fat sto stablet alle plasser rundt den overfylte benken, og en kunne ikke gjøre annet enn å sett fra seg på gulvet å gå.
Det blir lenge til neste gang jeg besøker Hangaren. I dag ble det en ekstra stor matpakke på meg.
Christer Betten |