MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Kongens Fortjenestmedalje til Gerd Bendiksvold (20.12.05, 13:26)

Hun har vært et levende oppslagsverk i 44 år. I dag ble seniorkonsulent Gerd Bendiksvold i Studieavdelingen tildelt Kongens Fortjenestmedalje i sølv.

HEDER OG ÆRE: Gerd Bendiksvold har arbeidet ved NTH og NTNU siden andre mai 1962. I dag mottok hun Kongens Fortjenstmedalje av fylkesmann Kåre Gjønnes.
Foto: Arne Asphjell
Bendiksvold har arbeidet ved NTH og NTNU siden 1962. 31. desember takker hun av. I dag ble hennes fratreden markert med tildeling av Kongens Fortjenestmedalje i staselige Rådsalen i Hovedbygningen. Rektor Torbjørn Digernes var til stede og påpekte at Bendiksvold har vært en faktabank som har lagt ned en enorm arbeidsinnsats gjennom årenes løp.

Et orakel
Bendiksvold har i en årrekke arbeidet med å administrere sivilingeniørutdanningen ved NTNU. I forslaget for medaljen til Bendiksvold heter det at:

"Vi har med et unikt menneske å gjøre som har fylt store deler av sin arbeidstid og ofret svært mye fritid for noe av det kjæreste i hennes liv, nemlig sivilingeniørutdanningen. Hun har i årevis fungert som et orakel for alle ansatte hva angår håndtering av saker, forskrifter og reglementer, og hun nyter stor respekt i hele organisasjonen og med en særdeles stor kontaktflate. Samtidig har hun i all sin tid vist stor omsorg for studentenes ve og vel. NTNU har svært mye å takke henne for.”

Ansvar for studiehåndboken
Fra 1977 ble hun overlatt ansvaret for utarbeidelsen av den årlige studiehåndboken for sivilingeniørstudiet, som inneholder alt fra love og regler til faglærere i siv.ing.-studiet. Dette er et arbeid hun siden har hatt ansvar for fram til i dag. Dette er et krevende og nøyaktig arbeid som også omfatter eksamensplanleggingen. Innholdet representerer kontrakten mellom utdanningsinstitusjonen og studenten, og Bendiksvold har gjennom alle år lagt særdeles stor vekt på at denne informasjonen skal være korrekt.

På grunn av ofte sen innlevering av ukorrekt informasjon, har det vært mange harde basketak med professorene og fakultetsadministrasjonene. Men Bendiksvold har vært sterk og fått det til hvert eneste år. Men det er blitt mange overtidstimer, og både julehelg og påske kunne gå med for å være ferdig i rett tid hvert år.

Medaljen
Kongens Fortjenstmedalje ble stiftet av Kong Haakon VII i 1908 "til belønning for fortjenster av kunst, vitenskap og næringsliv, og for utmerket forhold i offentlig tjeneste". Medaljen deles ut i gull og sølv. I sølv utdeles Kongens fortjentsmedalje som belønning for særlig fortjenstlig innsats over lengre tid i samfunnslivet i offentlig stilling eller verv, ved innsats i frivillige organisasjoner eller ved annen personlig virksomhet av samfunnsnyttig betydning. Tjenestetidens varighet må ha vært i mer enn 40 år.

Les portrettintervju med Gerd Bendiksvold