MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

- Lerchendal-konferansen gått ut på dato (20.1.06, 11:15)

Ikke alle var like fornøyd med årets Lerchendal-konferanse. Den profilerte Mandag Morgen-redaktøren Terje Osmundsen ønsker seg underholdning og flere næringslivsledere.

Årets Lerchendal-konferanse bød på Chess-gründer Idar Vollvik, Fast-sjef John M. Lervik, statsråd Øystein Djupedal og tre av landets universitetsrektorer. Likevel er ikke redaktøren og daglig leder i ukebrevet Mandag Morgen, Terje Osmundsen, fornøyd.

- Gått ut på dato
"Lerchendalkonferansen med utspring i byens teknologimiljø, er en god illustrasjon på at tradisjonelle konferanser er gått ut på dato", skriver Osmunden i siste leder i ukebrevet og mener konferansen oppfattes som irrelevant for de næringslivslederne som deltok. Han tror at arrangører av konferansene er fornøyd så lenge de får fylt opp med tilstrekkelig antall deltakere og litt omtale i avisene.

- Det var ikke meningen å henge ut Lerchendal-konferansen spesielt, for dette gjelder mange konferanser. Men jeg har vært på tre av de siste konferansene i Trondheim og blitt skuffet, sier Osmunden til Universitetavisa.

KJEDELIG KONFERANSE? Årets Lerchendal-konferanse bør sprites opp, mener Terje Osmundsen. Her fra plenumsdebatten "Norge som konkurransedyktig kunnskapsnasjon". Fra venstre stortingsrepresentant Ine Marie Eriksen, Sintef-sjef Unni Steinsmo og konsernsjef i Kongsberg Aumototive, Olav Volldal.
Foto: Kenneth Stoltz
Vil ha færre konferanser
Han etterlyser et mer spennende arrangement som kan trekke til seg ledere innenfor næringslivet.

- Det er en strøm av konferanser som kjemper om ledernes oppmerksomhet. Da må vi kanskje ha færre og mer ambisiøse konferanser. Lerchendal-konferansen er et viktig utgangspunkt og et godt merkenavn. Men det jeg konstaterer er at næringslivskonferansen er blottet for folk fra næringslivet, bortsett fra foredragsholderne, sier Osmundsen.

Han ser for seg at arenaen egentlig burde være en møteplass mellom ledere i norske bedrifter og teknologer. Ett av årets tema kunne ha vært at teknologene utfordret bedriftseierne på hvorfor investering i forskning uteblir når bedriftene går så det suser.

Fornøyd med NHO
Osmundsen har nylig vært på den årlige konferansen for Næringslivets Hovedorganisasjon og synes den hadde et helt annet schwung over seg.

- Der var det flere overraskelser, god underholdning, gode programledere og det hele ble en opplevelse. En konferanse må lages som en happening, hvis ikke tror jeg at en konferanse som Lerchendal-konferansen kan dø ut, sier Osmundsen, som sier det er svært krevende å lage en god konferanse.

- Kanskje Lerchendal-konferansen bare skulle arrangeres annethvert år, foreslår Osmundsen.

Vil ha innspill
Lerchendal-konferansen er et årlig arrangement som i år samlet 130 deltakere. Arrangører er NTNU, Sintef, Norges Forskningsråd og Tekna. Årets tema var "Norge som kunnskapsnasjon".

Konferanseansvarlig Hans Kåre Flø i Tekna sier han er glad for alle tilbakemeldinger om konferansen, men ønsker å presisere hvem konferansen er for.

- Lerchendal-konferansen er ikke en ren næringslivskonferanse. Våre målgrupper er innenfor næringsliv, forvaltning, politikk, utdanning, forskning, organisasjoner. Selve deltakelsen og en del andre foreløpige tilbakemeldinger kan tyde på at dette er den beste konferansen på noen år. Men Osmundsens innspill er et viktig signal for videreutvikling av konferansen som vi vil lytte til, nettopp fordi Osmundsen er en deltaker som har synspunkter, sier Flø.

Utfordrende arrangement
Flø innrømmer det er en utfordring å skulle lage en vellykket nasjonal konferanse og sier at arrangementet er under kontinuerlig vurdering.

- Næringslivsledere får mange tilbud og er internasjonalt orientert. Når det gjelder NHOs årskonferanse er jo den kanskje den mest prestisjefulle i sitt slag i Norge. Vi tar mål av oss å være å noe annet. Lerchendal-konferansen skal handle om kunnskaps-Norge.

Søker nye rammer
Flø har ikke tro på mer show-biz og underholdning for å gjøre Lerchendal-konferansen morsommere.

- Vi har søkt nye rammer og formidlingsformer og blant annet har brukt kulturinnslag ved flere anledninger. Videoinnslag og videodekning er nye virkemidler av året som går i den retningen Osmundsen beskriver, sier Flø. Han har stor tro på konferansen fremover.

- Vi tror de konferansene som overlever er de som har til hensikt å være et middel for noe, og ikke et mål i seg selv.

Av Tore Hugubakken

Her kan du se Lerchendal-konferansen på web-TV