NTNU øker arbeidsstokken
(31.1.06, 07:40) Sivilingeniørene som utdanner seg ved NTNU, er attraktive på arbeidsmarkedet. Men hvordan er markedet for de som ønsker å jobbe ved NTNU? |
NYANSATT: Rektor Torbjørn Digernes er en av mange som fikk seg ny jobb ved NTNU i året som gikk. Bildet er fra rektorens første dag på kontoret. I bakgrunnen tidligere rektor Eivind Hiis Hauge. Foto: Tore Hugubakken
|
Ifølge fungerende organisasjonsdirektør Per Kjøl får NTNU pene bunker med søknader for tida.
- Det er mange som ønsker seg til NTNU, og vi merker god søkning på mange av de administrative stillingene som lyses ut. Det er mange kandidater, og det er vondt å måtte avvise mange gode søkere, sier Kjøl til Universitetsavisa.
- Et bra arbeidsmiljø Han kjenner ikke i detalj hvor mange som søker de mange forsker- og undervisningsstillinger som lyses ut ved NTNU, for det styres av fakultetene. Men Kjøl mottar fra tid til annen åpne søknader fra internasjonale forskere som ønsker seg til NTNU.
- Jeg tror mange oppfatter NTNU som en arbeidsplass med gode fagmiljøer, internasjonale kontakter og et bra arbeidsmiljø. Vi oppfattes som ambisiøse, og jeg tror det er en viss prestisje knyttet til det å jobbe her, vurderer Kjøl.
Bemanning på rett kjøl? For akademikere med lederambisjoner i magen var 2005 et drømmeår. Da ble det utlyst og tilsatt til sammen ti stillinger som rektor, prorektorer og dekanuser ved NTNU.
Hele 167 nye årsverk kom til ved NTNU i året som gikk. 106 av dem var forsker- og undervisningsstillinger. 33 var administrative stillinger, mens resten var knyttet til ulike støttestillinger som laboranter og teknikere.
Mens 1990-tallet tidligere er omtalt som byråkratiets tiår ved universitetet, med kraftig vekst i administrasjonen, mener Kjøl at dette har snudd til fordel for forskerstillingene.
- Denne tendensen ser vi også i 2005.
|
INTERN DYNAMIKK: I øyeblikket er det Per Kjøl som sitter i organisasjonsdirektørens stol. Organisasjonsdirektør Trond Singsaas har tatt et kort "internvikariat" som leder for Internasjonal avdeling. - Sunt med litt skifte, sier Singsaas.
Foto: Arne Asphjell. |
Frir til ferske sivilingeniører I sentraladministrasjonen er særlig enheten for forskning og nyskaping styrket i den senere tid. I NTNUs stillingsannonser søkes det nå også etter nye prosjektmedarbeidere som gjerne har industriell økonomi i fagkretsen. ”Stillingen omfatter varierte oppgaver innen NTNUs arbeid med næringsutvikling og nyskaping og gir mulighet for etablering av et bredt nettverk og dermed videre karrieremuligheter,” heter det i stillingsbeskrivelsen.
- Vi håper vi får søknader fra våre dyktige og arbeidsomme studenter, sier Kjøl.
Også Pedagogisk institutt går offensivt ut og skal ha hele seks nye førsteamanuenser i sin stab. Her er det fra før åtte førsteamanuenser og sju professorer, så staben vil vokse kraftig.
Førsteamanuensis eller kontorsjef? For tiden er det over 30 ledige stillinger ved NTNU. Skulle du være interessert i stilling som førsteamanuensis i anvendt språkvitenskap, eller et professorat i fiolin og kammermusikk eller i energi- og prosessteknikk, er det akkurat nå ledige jobber ved NTNU. Og fantaserer du om å bli kontorsjef, kan den drømmen også gå i oppfyllelse. En sånn stilling er lyst ut ved Institutt for sosiologi og statsvitenskap.
Av Tore Hugubakken Se lista over ledige NTNU-jobber
|