Ny kafé til en matematikers ære
(2.2.06, 15:56) Der ”Puben” lå før, var det onsdag kveld åpningsfest for en helt ny kafé. Den skal hete Lyche, og er oppkalt etter matematikkprofessor og tidligere formann i Studentersamfundet, Ralph Tambs Lyche. |
STOLTE:- Vi er både stolte og glade over å kunne åpne den nye kafeen, sier leder av Samfundet Mari Raunsgard og gjengsjef for Kafeene i Studentersamfundet, Odd Sønning. |
– Dette er en historisk dag for Samfundet, for aller første gang overtar vi driften av hele huset vårt, smiler Samfundets leder Mari Raunsgard.
– Ja, med unntak av noen burgersjapper da, legger hun humrende til.
Siden høsten 2005 har det vært klart at Samfundet 1. februar 2006 skulle overta driften av lokalet under ”Edgar”. Klokken 19.00 onsdag kveld var det åpningsfest med sjampanje, kaffe og marsipankake, og skal man dømme etter oppmøtet denne første kvelden kommer kafeen til å gå svært godt.
Middag fra 17 til 20 hver dag
Sjefen for de frivillige studentene som nå skal drifte både ”Edgar” og ”Lyche”, Odd Sønning, fikk æren av å klippe snoren.
- Nå har vi endelig fått et stort kjøkken, så nå skal vi servere middag fra klokken 17 til 20 hver eneste dag. Folk skal slippe å stå i kø, lover Sønning.
Konseptet for den nye kafeen blir forholdsvis likt ”Edgar”, men Sønning har også noen nye planer.
|
CHILL OUT LOUNGE med hengekøyer er nytt i Trondheims kaféliv. |
- Vi har lyst til å være en kafé som finner på nye ting. Vi skal ha utstillinger her, kanskje lyrisk aften og andre kulturarrangementer. Dessuten har vi en ”chill out lounge” med hengekøyer. Vi vil at det skal være hyggelig å komme hit, forteller han.
- Alle er velkomne
Økonomisk sett er målet at kafeen skal gå i null det første året. Samfundets leder, Mari Raunsgard, har troen på at det skal gå fint.
- Vi har en bra beliggenhet, og det er mange som går forbi oss. Nå håper vi at folk får det som vane å gå innom her på veien hjem fra universitetet. Dessuten er det alltid fullt i ”Edgar” og vi har medlemsrekord på 9000 medlemmer nå, sier hun.
Hun håper også at andre enn studenter tar en tur innom.
- Tradisjonelt sett har professorer og akademikere vært mye på Samfundet og Samfundsmøtene. Vi håper at de nå tar turen innom for å spise middag eller ta lønningspilsen, og på den måten kanskje knytte seg nærmere Samfundet, smiler Raunsgard.
Tekst: Gøril Forbord
Foto: Erlend Bø |