MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

NY REKRUTTERINGSFILM:
Skremmer studenter til NTNU (8.2.06, 13:40)

Skrekk og gørr skal få nye studenter til NTNU. Den nye reklamefilmen vises nå på norske kinoer.

Hun er besatt av djevelen.....
”Hun var besatt. Og den eneste som kunne redde henne var en student fra NTNU i Trondheim.” Slik starter årets reklamefilm fra NTNU som nå går på norske kinoer.

NTNU-studenten må redde en ung pike som er besatt av djevelen. Høres kjent ut? Den som har sett skrekkfilmen Exorcisten vil nok finne noen likhetstrekk med årets NTNU-film.

Får oppmerksomhet
- Det er en utfordring å lage en film som målgruppen liker, som tiltrekker seg oppmerksomhet, og som sier noe om vår profil. For å få maksimal uttelling på filmen, må alt dette klaffe. Vi mener den nye filmen inneholder disse elementene. Her går vi videre med en etablert NTNU-sjanger – filmtrailersjangeren, sier Catharina Lindheim, som er seksjonssjef for rekruttering og opptak ved NTNU.

... han er NTNU-student....
Koster en million
Hele prosjektet med reklamefilmen, fra idéutvikling til visning på kino, har kostet en million.

- Det er viktig for en relativt liten annonsør som oss å gjøre noe som er annerledes. Filmen vekker oppsikt fordi den representerer noe helt nytt og uventet innen markedsføring for utdanningssektoren, og vil derfor bli lagt merke til, sier Lindheim.

Hun håper gjennom det utradisjonelle uttrykket å få frem at NTNU er et skapende, moderne og innovativt universitet som ligger i forkant – også når det gjelder reklamefilm.

...klarer de å drive ut djevelen?
Suksess med forrige film
Som første norske universitet benyttet NTNU seg av TV-reklame i rekrutteringen for to år siden. Den gangen handlet filmen om NTNU-studenten som måtte redde familiegården.

Filmen var laget på samme idégrunnlag som årets film, som en humoristisk filmtrailer. TV-visningen den gangen ga NTNU bedre oppmerksomhet enn universitetet kunne håpe på. En undersøkelse viste at hele 67 prosent av målgruppen husket å ha sett filmen. Dette var for to år siden det beste resultatet som ble målt for en reklamefilm i en definert målgruppe etter en så kort visningsperiode.

- Resultatene etter reklamefilmen i 2004 viser at det er et riktig valg å satse på en reklamefilm som skiller seg ut fra den store mengden. Den litt vågale filmtrailerformen, med mye humor, fungerer bra. Målgruppen skjønner dette formspråket og får med seg innholdet, sier Lindheim.

Mest informativt arbeid
Mange var skeptisk til den forrige reklamefilmen, og årets reklamefilm er også laget av samme produksjonsselskap, Klapp Media. Regissør for begge filmene er Ole Martin Hafsmo. Lindheim mener filmen må ses i en større sammenheng.

- Årets reklamefilm er en del av en større helhet i arbeidet med å rekruttere nye, dyktige studenter til NTNU. NTNU driver både informerende og oppmerksomhetsskapende kampanjevirksomhet gjennom sitt rekrutteringsarbeid, og hovedinnsatsen ligger på informativt arbeid, sier Lindheim.

Testgrupper
Reklamefilmen har vært gjennom flere faser. Filmidéen ble først testet i målgruppen med positivt resultat. Senere ble råfilmen testet hos målgruppen, blant annet med spørsmål om budskap, gjenfortelling og hvor godt filmen ble likt. - Gruppen responderte positivt, og kommentarene tyder på at vi formidler det budskapet vi skal og vil formidle, sier Lindheim.

Ekstra fokus på teknologi
- Vi har vært svært bevisste på at NTNU og Trondheim skal komme tydelig frem gjennom hele filmen. Det samme gjelder NTNUs budskap ”Ta en utfordring, ta NTNU”. Filmen viser at ingen utfordringer er for store. De kan løses ved hjelp av moderne teknologi og kompetanse som fins i fagmiljøene hos oss. Det er en stor utfordring å få med mye i en 33 sekunders reklamefilm, men vi mener at vi i tillegg har fått frem noe av bredden i NTNUs studietilbud, med et ekstra fokus på teknologi, sier Lindheim.

Filmen vises i Hordaland, Rogaland, Oslo, Akershus, og i Nord-Norge og Midt-Norge fra første uka i februar og ut mars måned.

Tekst: Tore Hugubakken
Foto: Klapp Media

 Se videoklipp