MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Svett åpning (15.2.06, 12:20)

Norges største idrettsforening har åpnet sin nye storstue på Gløshaugen. Studenter og ansatte ved NTNU har fått 1.200 kvadratmeter ekstra boltreplass.

Den offisielle innvielsen av Idrettsbygget må imidlertid vente til 10. mars. Da kommer presidenten i Norges Idrettsforbund, Karl-Arne Johannessen, oppover for å tale til landets største og mest allsidige idrettsforening.

I tillegg til sine 10.000 medlemmer er NTNUI også en stor arbeidsplass, med tre idrettskonsulenter fra Studentsamskipnaden i Trondheim, samt 40 deltidsansatte instruktører.

HOLDER NTNU I FORM: Arne Brevik er idrettssjef i SiT, og har i en årrekke bidratt til oppstramming av daukjøttet hos mang en student. Arne flankeres av idrettskonsulentene Ragnhild Sand Kalkvik og Thomas Simonsen.
Frisbee og boogie-woogie
Som medlem i NTNUI er det fritt fram for å delta i 50 ulike aktiviteter, fra undervannsrugby til frisbee, fra sjonglering til Lindy Hop. Dansegruppa hevder forresten med sine 500 medlemmer å være ”den største danseklubben nord for Dovre”, og denne gjengen står bak både regulære treninger og særskilte kurs.

Her kan man for eksempel rote fram rysjeskjørt (hun) og brylkrem (han) fra de dunkleste kriker av mor og fars skap, og underkaste seg den ypperste ekspertisen i boogie-woogie. Aina Nygaard og Jørgen B. Sandnes i NTNUI Dans er nemlig verdensmestre i denne stilarten – de kapret VM-pokalen i både 2004 og 2005 – og de lærer bort sine frekke, premierte moves til alle interesserte hver torsdag, i salen som er skreddersydd for dans og kampsport.

PULS, PUMP, STEP OG CORE er blant aerobicvariantene du kan bryne deg på i det nye idrettsbygget. Instruktør Anne Pauline åpner svetteslusene for flere titalls koordinerte jenter.
Pump og prakt
I det nye Idrettsbygget overgås nok likevel salsa, swing og slowfox av den mindre elegante, men mer energikrevende bevegelsesformen som kalles aerobic. Hele 28 timer i uka kan man hengi seg forskjellige varianter av denne folkeidretten.

I de nye kjellerlokalene er det mer anaerob aktivitet å spore; 550 kvadratmeter med apparater og vekter vil ventelig komponere en symfoni av praktfullt muskelspill til badesesongen alle går og venter på mens de pumper jern.

MIN KROPP ER ET TEMPEL: I den velutrustede kjelleren finnes de fasiliteter man kan ønske seg i jakten på utholdenhet og styrke – eller kanskje bare et litt mer trimmet kroppsmaskineri.
Ny hall for ball
Det nye Idrettsbygget har blitt både ombygget og tilbygget de siste ti månedene. En sårt tiltrengt ansiktsløftning er supplert med splitter nye lokaler – deriblant en hall for ballspill. Nytt er det også at hele bygget er gjort tilgjengelig for rullestolbrukere.

Om det var nyttårsforsetter eller olympisk overmot som fikk Universitetsavisas journalist til å trekke i treningstøyet på åpningsdagen, skal være usagt. Men for fem hundre kroner i året er det bombesikkert at trening i idrettsbyggene ved NTNU er et billig og morsomt alternativ til stuegristilværelsen.

Av Kenneth Stoltz

Treningstider og priser