MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Harris Utne ny studenttingsleder (11.3.06, 21:45)

Fredag kveld ble Harris Utne (26) valgt som den øverste lederen for studentene ved NTNU. Den nyvalgte studenttingslederen vil fjerne stempelet på studenter som en sytete gruppering som bare krever og ikke har noen ambisjoner for universitetet.

FORNØYD: - Nå er jeg veldig glad, og gleder meg til å ta fatt på viktige oppgaver som samlokalisering og kvalitet i utdanningen, smiler studenttingsleder Harris Utne.
- Jeg vil det skal komme fram at vi som studenter også er opptatt av kvalitet i utdanningen vår og at vi vil være med å jobbe for at NTNU skal bli et best mulig universitet, sier han.

Masterstudenten i teknisk fysikk har fra før arbeidet lite direkte med studentpolitikk, men han har bred erfaring fra andre studentorganisasjoner. Har han vært aktiv på Samfundet, og var blant annet nestleder i ISFiT 2003. Utne kommer inn i et allerede etablert Arbeidsutvalg, fordi den opprinnelige lederen Trond Håkon Andreassen trakk seg 24. februar av personlige årsaker.

Vil samlokalisere
26-åringen fra Karmøy flagget under valget klare standpunkt både når det gjelder adgangsbegrensning og samlokalisering. Begge deler vil han jobbe for å få igjennom.

- I utgangspunktet er jeg positiv til samlokalisering. Sett fra et studentperspektiv finnes det meget gode argumenter for. Jeg tror studenten vil føle en sterkere identitet til NTNU, og ikke som Gløshaugen- eller Dragvollstudent. Det vil bli enklere å ta fag på tvers av studieretning, og jeg mener det vil gjøre Trondheim til en bedre studieby. Men det finnes også gode motargumenter, og jeg vil ikke ha samlokalisering dersom det går utover den faglige kvaliteten ved universitetet. Det er en forutsetning som må ligge til grunn, forklarer Utne.

FAKTA

STUDENTTINGET (STi)

 • STi er det høyeste studentdemokratiske organet ved universitetet.
 • STi er sammensatt av 25 studenter som velges ved elektroniske urnevalg fra alle fakulteter, og tre som velges av STi for å jobbe med studentpolitikk på helttid. Disse er lederen og to nestledere.
 • Arbeidsutvalget består av leder, nestledere og tre studenter i 25 prosent stilling. Samtlige velges av STi.
 • STi skal ivareta studentenes interesser overfor Styret ved NTNU og Norsk Studentunion. I tillegg til å utforme politikk og svare på høringer, velger STi studentrepresentanter til en rekke råd, verv og utvalg ved NTNU.

 • Vant klart
  Masterstudenten i teknisk fysikk var lenge den eneste kandidaten på det ekstraordinære studenttingsmøtet. Som i andre studentorganisasjoner er det også i Studenttinget (STi) mulighet for å komme med benkeforslag. Halvveis ut i valget ble profilerings- og likestillingsansvarlig i STi, Aksel Sandås, foreslått som kandidat. Han takket ja til å stille, og dermed fikk STi to lederspirer å velge mellom.

  Utspørringsrunden var preget av mange gode og oppfinnsomme spørsmål. Kandidatene måtte blant annet svare på hvilken sjokolade de identifiserer seg med. Utne vant tilslutt klart med 20 mot 3 stemmer. Og for de som måtte lure er det sjokoladen New Energy som ligger Utnes hjerte nærmest.

  Tekst og foto: Gøril Forbord