MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Edina seiret suverent (10.3.06, 00:47)

Benkeforslaget på Edina Ringdal som den nye leder av Samfundet gikk rett hjem. Bare en blank stemme og stemmetall som ga godt over 50 prosent av stemmene levnet ingen tvil: Det er Edina studentene vil ha i førersetet.

EN TING har de tre kandidatene felles: De tilbringer mye tid i Samfundet.
Valget fikk et snedig forløp, med en offisiell kandidat på startstreken før møtet tok til, Sjur Urdson Gjerald. Underveis kom det to benkeforslag, først på Edina, så på Magnus Brattset Drabløs. Valgtalen Edina holdt gjorde slikt inntrykk på den offisielle kandidaten at han trakk sitt kandidatur og sa han ville stemme på Edina. Men så lett slapp han ikke, og ble forslått på nytt fra salen. Dermed fikk Storsalen tre kandidater å velge mellom.

Grilling av kandidater
Kandidater som vil sjefe i Samfundet må finne seg i å bli grillet, og det foregår på det viset at det stilles spørsmål fra salen som hver enkelt må svare på, og kandidatene får øreklokker med musikk på slik at de ikke hører de andres svar.

Spørsmålene hadde et meget vidt spekter – fra hvilken kroppsdel de helst ville stille til skue i Under Dusken til hvilken lederskikkelse som var deres store forbilde.

SANGFERDIGHETENE var ikke det som avgjorde valget til Edinas fordel. Edina kunne fortelle forsamlingen at det var på grunn av Samfundet at hun valgte å studere i Trondheim.
For oss som var ukjent med kandidatene på forhånd, var det ikke tvil om hvem som gjorde best inntrykk i spørrerunden – Edina. Hun hadde Nelson Mandela som forbilde – han ga håp til mange og motiverte folk til å bli ”det beste de kunne bli”. Magnus valgte Bill Clinton for ”måten han håndterte folk på”, og det utløste latter i salen.

Kandidatene måtte også si hva de foretrakk av UKA og ISFiT. Det ble som å velge mellom pest og kolera, men ISFiT var nok det riktige valget her.

Ikke Idol-aspiranter
Til slutt ble de tre ble satt på samme prøve som kandidatene som stilte til valg på UKE-sjef: Å fremføre en sang fra scenen. Her falt Edina helt i gjennom med sin amputerte tolkning av Guns & Roses, mens Magnus fremsto mer profesjonell i Freddy Mercury-variant. Sjur fikk salen med på å synge trondhjæmsvisa fra UKE-revyen 03.

Men det var tydeligvis ikke sangferdighetene som avgjorde i denne konkurransen, for Edina endte opp med 154 stemmer, Sjur med 62 og Magnus med 21 – og en blank. Dermed blir Edina fjerde kvinne på rad i sjefsstolen - etter Margrethe, Gøril og Mari. Av de siste syv ledere er det bare en mann - kvinnene har overtatt!

Mange blanke stemmer signaliserer misfornøyde velgere, men ved dette valget var Storsalen tydeligvis fornøyd med kandidatene.

Tekst og foto: Arne Asphjell

Les UAs omtale av den avtroppende lederen Mari Raunsgard