MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

CHRISTIAN THOMMESSEN:
Vil nødig frasi seg styrevervet ved NTNU (15.3.06, 13:10)

Styremedlem Christian Thommessen er grossist i styreverv, og må si fra seg disse når han tiltrer direktørstilling i New York. Kanskje. Det siste styrevervet han vil gi fra seg er plassen i NTNU-styret.

- De fleste av mine styreverv er knyttet til forretningsvirksomhet, og de må jeg si fra meg i henhold til det charter jeg underskriver når jeg tiltrer en direktørstilling ved FN. Styrevervet ved NTNU er litt annerledes, fordi det er det man kan kalle en samfunnsmessig, idealistisk styreposisjon, som ikke kommer i konflikt med jobben i New York i samme grad.

CHRISTIAN THOMMESSEN er en av de mest engasjerte og profilerte styremedlemmer ved NTNU. På dagens styremøte kom han med en sterk uttalelse i NTNU 2020-diskusjonen: - Dette handler mye om å forberede et kjempenederlag...
Jeg er valgt som styremedlem frem til 2009, og stillingen jeg nå tiltrer er på åremål for en periode på to år. Det er Kunnskapsdepartementet som har oppnevnt meg til vervet, og jeg må snakke med dem om dette. Det har jeg foreløpig ikke gjort.

- Så du sier egentlig at styrevervet ved NTNU er det du setter mest pris på av alle dine styreverv?

- Ja. En mulighet er at jeg søker permisjon fra styrejobben ved NTNU mens jeg er i New York, men mest sannsynlig bør jeg trekke meg.

- Hvor mange og hvilke styreverv har du?

- Det er vel i området 10-15, hvorav en del er verv som styreformann, bl.a. i Opera Software der jeg er en stor aksjonær. Jeg kommer til å kvitte meg med alle verv i kommersielle selskaper, og selge unna en del av de verdiene jeg sitter med - eiendom og eierandeler i private firma. Børsnoterte selskaper stiller det seg litt annerledes med, det er offentlig informasjon og her kan jeg beholde porteføljen.

- Jeg er styreleder i Opera, og sitter bl.a. i styret for Kistefos og Kistefos Venture, og det svenske børsnoterte IT-selskapet Trio Software og flere mindre software- og investeringsselskaper. Hovedstadens Eiendomsselskap og Norsk Maritimt Forlag er et par andre. Jeg sitter også i styret for Redd Barna i Tyskland.

- Så du representerer en blanding av rå kommers og humanistiske interesser?

- Ja, jeg er sønn av min mor, vet du, og det er den siden som slår ut når jeg nå begynner som direktør for FNs Divisjon for Business Partnerships. De som kjenner meg ble slett ikke overrasket over dette valget.

EN BLANDING av kapitalist og humanist.
- Hvordan fikk du denne jobben?

- Jeg bestemte meg for at jeg ville søke utfordringer i FN, og har arbeidet hardt for det i seks måneder, i samarbeid med Utenriksdepartementet. Når jeg først fikk det til, fikk jeg faktisk tilbud om to jobber, en i Roma og en i New York – et luksusproblem. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt.

- Vi skrev nylig om dine interesser i Opera og posisjonen som nummer 63 på Finansavisens liste over norske IT-kapitalister, med en aksjepost i Opera på 17 millioner. Hvor mye er du egentlig verd?

- Det er en privatsak jeg aldri kommenterer.

Christian Thommessen sitter med 1,65 millioner aksjer i Opera , som i dag alene er verd 45 millioner kroner (god stigning i det siste). De siste skattelistene viser en ligningsverdi på 25 millioner for Thommassen. Den må nok minst multipliseres med tre, og hvis man tar hensyn til at mye av hans investeringer ligger i eiendom, nærmer han seg nok et tresifret millionbeløp.

Tekst og foto: Arne Asphjell

Les mer om Thommessens FN-divisjon på nettet