MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Bak lås og slå på Flatåsen (20.3.06, 07:30)

Et fleksibelt boligkonsept stakk av med Arkitektbedriftenes studentpris. Ellers bød vårens avgangskull fra arkitektlinja ved NTNU på alt fra hurtigbåtanløp på Helgelandskysten, til fengsel i Flatåsmarka.

UNGE OG PROFESJONELLE: F.v.: Gunnar Næss, styreleder i Arkitektbedriftene i Norge, med prisvinnerne Finn Magnus Rasmussen og Magnus Helle Husby.
En ny diplomutstilling henger på Galleri KiT i Innherredsveien 7, til beskuelse for den arkitekturinteresserte allmennheten. Fakultetet lover at vårens kull byr på innovative løsninger for utformingen av morgendagens fysiske omgivelser, og kreativitet i skjæringspunktet mellom kunst, teknologi og samfunn.

Stor geografisk spredning
Mens tidligere diplomarbeider ikke sjelden har tatt utgangspunkt i de mange branntomtene som det dessverre har blitt mange av i trebyen Trondheim, har årets avgangsstudenter tatt hele landet i bruk.

Men noen av arbeidene vil bli lagt merke til av byens befolkning om de skulle bli realisert, henholdsvis Jonny Klokks ”lekegrid” for barn på den gamle bussterminalen på Leuthenhaven, og et moderne fengsel på Flatåsen, som ”drar paralleller mellom fengselslivet og opplevelser i kloster, zoo og glattcelle”. Vivian Steinsåker og Eline Baltzersen Hellebust står bak sistnevnte prosjekt.

RASMUSSEN OG HELLE HUSBYS VINNERPROSJEKT: Bilde fra diplomprosjektet FlexPod. FlexPod er bygget opp av en bo- og arbeidsbase på 19 m2 og en bobase på 6 m2. Perspektivet viser en situasjon der FlexPod er satt sammen til et større kollektiv.
Pris for utvist profesjonalitet
Nytt av året var utdelingen av Arkitektbedriftenes studentpris for utvist profesjonalitet. Arkitektbedriftene i Norge er en paraplyorganisasjon for 470 arkitektkontorer, og representerer med sine 2800 ansatte rundt 80 prosent av landets arkitektbedrifter.

- Målsetningen med prisen er å fremme kontakt med skolene og de kommende arkitektene. Samtidig er kravet om økt profesjonalitet i bransjen et kjerneområde for Arkitektbedriftenes arbeid, forklarte Gunnar Næss, som overrakte prisen i form av et reisestipend til Finn Magnus Rasmussen og Magnus Helle Husby.

Utsmykkingsprosjekter fra NTNU-studenter
Flere studenter ved Fakultet for arkitektur og billedkunst har fått svært god respons på prosjektene sine i løpet av den siste tiden. Arkitektstudent Bertil Haugen kapret med bidraget "Tredeling" andreplass i konkurransen om å utforme et nytt nasjonalanlegg for skateboard på Jordal i Oslo. Til tross for at et annet utkast tok førstepremien, ble Haugens utkast av juryen framhevet som "det skatemessig klart beste", og ligger an til å bli oppført i 2007.

TEGNET ANLEGG FOR SKATEBOARD: NTNU-student Bertil Haugen har med prosjektet ”Tredeling” utformet det som etter alt å dømme blir Norges kommende nasjonalanlegg for skateboard på Jordal.
Et annet spennende prosjekt, er samarbeidet mellom NTNU og Trondheim Kommune om å la kunst- og arkitektstudenter utsmykke bydelen Østre Rosten, et område som hittil har vært mer rikt på kjøpesentra enn på estetiske offentlige rom. Etter en lengre periode med utforsking av områdets kvaliteter og forutsetninger, er det nå valgt ut tre forslag som skal settes ut i livet:

Projekt Maskrosor, av Niklas Mulari, Are Blytt og Mikael Nilsson. Skulptur av tre høye blomster som skal plasseres i en ny rundkjøring under etablering mellom City Syd, Rema 1000 og Quality Panorama Hotel.

Den lysende port til Tiller, av Rannveig Gunnes og Tone Bjerkmann. Spesiell lyssetting av gangbrua ved City Syd.

Pig Illusion, av Trine Pettersen. Skulptur av gris og speilet illusjon av grisen som er tenkt plassert i et ubrukt mellomrom i trappekonstruksjonen knyttet til gangbrua ved City Syd.

Av Kenneth Stoltz