Lobber for NTNU i Buenos Aires
(22.3.06, 06:37) Fire NTNU-studenter er i Buenos Aires på universitetets regning denne uka. Målet er å få gründerkonferansen Global Startup Workshop til Trondheim neste vår. Global Startup Workshop (GSW) er en internasjonal konferanse om forretningsplankonkurranser som Venture Cup. Konferansen trekker til seg knapt 400 deltakere, investorer og toneangivende personligheter innenfor forretningsutvikling.
|
PÅ VEI TIL ARGENTINA: Indøkstudentene Jan Helge Maurtvedt (t.v.) og Martin Oust skal til Buenos Aires for å påvirke. Som reisefølge får de med seg Jørgen Emersland fra Start NTNU, og Synnøve Stubø Engeskaug fra Senter for entreprenørskap. |
Med Google på laget?
Tidligere har konferansen vært arrangert i blant annet Singapore, Abu Dhabi og Cambridge, og altså i år i Buenos Aires. Til neste år vil kanskje GSW få fart på internasjonaliseringen i næringslivet i Trondheimsregionen – dersom studentlobbyistene fra NTNU får det som de vil.
- Vi konkurrerer med Sverige, Spania og Filippinene om å få tildelt arrangementet. I søknaden spiller vi på hva Trondheim, NTNU og Norge er gode på, og at vi er en gruppe studenter som gjør denne jobben på frivillig basis. Det skader heller ikke at Google har gitt signaler om at de ser positivt på å bidra til en slik konferanse ved NTNU, forteller Jan Helge Maurtvedt og Martin Oust, som representerer Start NTNU i Buenos Aires.
- Den 20. april gjester leder og nestleder for GSW Trondheim, da er det om å gjøre å selge NTNU og byen best mulig før det hele avgjøres 7. mai, forteller guttene, som også er travle med egne forretningsplaner for tiden.
|
GLUCUTECH skal gjøre det stort på det globale markedet, lover gründerne Martin Oust (t.v.), Jan Helge Maurtvedt, Kjetil Havn og Gro Kleveland. Til sommeren reiser firkløveret til verdens største marked, the US of A. |
Skal selge kjemi
For gründerånden til Oust og Maurtvedt er det lite å utsette på. I forrige uke ble forretningsideen deres premiert med diplom og pengesjekk da den ble kåret til ett av de tre beste sør-trønderske bidragene til fase 1 i Venture Cup. Ideen er knyttet til en bedrift under etablering, GlucuTech, som skal utvikle og produsere kjemiske referansestoffer – glucuronider – for bruk i analyselaboratorier.
Teknologien er utviklet av førsteamanuensis Eirik Sundby ved avdeling for kjemi og materialer ved HiST, og studentene ved NTNUs entreprenørskole jobber nå med å kommersialisere ideen.
- Det er særlig innenfor den farmasøytiske industrien GlucuTechs teknologi vil gjøre seg gjeldende, forteller gründerne.
Ryktene forteller at GlucuTech allerede har fått sin første kunde, til tross for at selskapet ikke etableres formelt før i mai.
|
BEVERTNINGEN på Start NTNU sine Mixer-arrangementer, er et presist barometer for byens nyskapingsklima. Skal man dømme fra et stappfullt og stappmett Savoy, går det mot gode tider for kremmere og innovatører på NTNU.
|
Rekordhøy deltakelse i Venture Cup
Juryen under fase 1 av Venture Cup utpekte ytterligere to studentbedrifter fra Sør-Trøndelag, som kunne ta med diplom og 10.000 kroner tilbake til kontoret, eller eventuelt lesesalen.
Både DeAmp sine lyddempende elementer av harde materialer, og Advances Boosting Technology (ABT) sin teknologi for økt utvinning av olje og gass fra havbunnen, utmerket seg blant de 175 deltakerne som gjorde årets arrangement til tidenes beste, ifølge professor Sigmund Waagø ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse.
Tekst og foto: Kenneth Stoltz
|