MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Hvem skal erstatte Jasmin og Jens? (30.3.06, 06:34)

Fredag går fristen ut for å melde seg som kandidat til valget av nye studentrepresentanter i NTNU-styret. I skrivende stund har fem menn og ingen kvinner meldt seg.

Valget foregår fra 24. til 30. april, og 2. mai blir det klart hvem som skal etterfølge Jasmin Jahre og Jens Maseng som studentrepresentanter i NTNU-styret.

DØRÅPNER: Jens Maseng studerer filosofi, Jasmin Jahre industriell økonomi og teknologiledelse. De mener at arbeidet i NTNU-styret har åpnet mange dører de kan dra nytte av i framtidig arbeidsliv. Foto Synnøve Ressem.
Studenttinget leter med lys og lykte etter nye kandidater, men foreløpig har responsen vært heller laber. Ved lunsjtider onsdag hadde bare fem kandidater tonet flagg - blant dem var ingen kvinner. Siste frist for å melde seg på er førstkommende fredag.

Betaler seg
Jasmin og Jens mener at den manglende interessen må bero på at studenter generelt har lite kunnskap om NTNU-styret, og dermed ikke aner hvilke utfordringer og muligheter som ligger der. Studentrepresentantene velges nå for ett år av gangen, og kan gjennom en frikjøpsordning med Studenttinget vie seg hundre prosent til styreverv og studentpolitikk.

Jasmin tror at tanken på å utsette studiene et helt år kan virke avskrekkende for mange.

– Men da tenker de ikke på hva de får igjen i form av nye erfaringer og kunnskap. Jeg ser det heller som et ledd i utdanningen enn som en forsinkelse. En tjuvstart på arbeidslivet, sier Jasmin, og får samtykkende bifall fra medrepresentanten.

Lærerikt
Begge framhever at året har vært spennende og usedvanlig lærerikt, og legger i vei om nyervervede kunnskaper innen kommunikasjon og samarbeid, forvaltning, organisasjon og ledelse. Med mer. Dessuten har de knyttet mange nyttige kontakter, fått reist en del og har blant annet besøkt flere nordiske universiteter.

HVEM blir de to nye studentene som skal innta styrerommet på NTNU? Foto Arne Asphjell.
Men framfor alt innebærer vervet som styrerepresentant og betalt studenttingsrepresentant masse arbeid. Styrepapirene kommer i tykke bunker, og kan handle om alt fra personalsaker og teknisk drift til studieforskrifter, kvalitetsreform og strategiprosesser. Av enkeltsaker har særlig prosjekt NTNU/HiST 2020 avfødt en betydelig mengde dokumenter og sakspapirer.

Nyansert
Dette er også saken som har gjort størst inntrykk på studentrepresentantene. Jasmin stilte til valg som uforbeholden tilhenger av samlokalisering, mens Jens forholdt seg ”kritisk avventende”. Hvordan stiller de seg nå?

- Jeg har helt klart et mer forbeholdende og nyansert syn på spørsmålet om samlokalisering og vet helt ærlig ikke hva jeg ender opp med å stemme 10. mai, sier Jasmin.

- Jeg gjentar det jeg har sagt før, at hvis samlokalisering kun handlet om å bygge nye hus, så er jeg i mot. Men prosjektet har mange andre aspekter. Jeg venter fortsatt på de siste utredningene før jeg bestemmer meg, sier Jens.

Av Synnøve Ressem