MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Leserbrevene løfter Universitetsavisa (31.3.06, 10:14)

Den er nærmest unnselig, øverst i venstre hjørne på universitetsavisa.no. Ikke er den utstyrt med spesielt innbydende grafikk, heller. Men leserbrevspalten innehar en sentral plass i Universitetsavisa.

Vi vet at leserbrevene blir lest av mange, men da vi tidligere i uka foretok en uvitenskapelig gjennomgang av alle sakene i Universitetsavisa i 2005, så ble vi litt overrasket over de høye lesertallene på lesernes egne innlegg. Blant de 60 mest leste sakene i 2005, var hele 52 leserinnlegg. Bare 8 av de mest leste sakene var redaksjonens egne artikler.

UNIVERSITETSAVISA TAKKER OG BUKKER: Amanuensis Trond Andresen ved Institutt for teknisk kybernetikk er den i særklasse ivrigste bidragsyteren til Universitetsavisa. Leserbrevene hans skaper ofte debatt, og blir alltid svært godt lest.
Foto: NTNU Info/ Arne Asphjell
Lesere med skrivekløe
Det ble publisert i alt 695 saker på universitetsavisa.no i 2005. 500 av dem var egenprodusert stoff, mens 195 var leserbrev. At bortimot 30 prosent av spalteplassen fylles av leserne selv, må være ganske unikt, både i mediesammenheng og i universitetsverdenen. Det er dessuten et godt bevis på at NTNU består av engasjerte og artikulerte ansatte og studenter som bryr seg om NTNU som arbeidsplass og arena for forskning, undervisning, nyskaping og formidling.

Noen er forresten litt hardere angrepet av skrivekløe enn andre. Med sine 20 innlegg var Trond Andresen hjernen bak drøyt ti prosent av alle leserbrevene som dumpet inn i medieseksjon-postkassa i fjor. Andresen har flere plasseringer inne på topp 60-lista.

Der har han selskap av et par andre kolleger som gjør seg bemerket i samfunnsdebatten ved NTNU, nemlig Jardar Eggesbø Abrahamsen og Allan Krill, med henholdsvis ni og åtte innlegg i 2005.

Mye godt stoff i omdiskutert prosjekt
Samlokaliseringsdebatten har pågått i to-tre år, men har aldri vært hetere enn nå, seks uker før NTNU-styret skal felle en endelig dom over milliardprosjektet.

Et søk på universitetsavisa.no på ordet ”samlokalisering” – for øvrig ett av de hyppigst benyttede søkeordene i år – genererer 259 artikler, hvorav 65 oppslag er fra inneværende måned. Kanskje ikke så rart, for avisa har publisert over 80 leserbrev bare i mars, mot 12 i januar, og 21 i februar.

Foruten samlokaliseringssaken, domineres leserbrevene av spørsmålet omkring nytt læringssenter, for ikke å glemme mange velmente råd om hvordan NTNU skal markere seg sterkere på internasjonale rankinglister i konkurranse med andre universiteter i Europa. Disse tre emnene ses i sammenheng i flertallet av leserinnleggene som strømmer inn.

FAKTA

TOPP 10 LESERINNLEGG I MARS:
1 M Hovd: Kan vi stole på rapporten?
2 P Mørk: Kjetterske tanker
3 H Utne: Endring uansett
4 B Foss: Økonomisk risiko
5 O Haugaløkken: Gode campusløsninger
6 R Austgulen: Etterlyser erfaringer
7 T Syversen: Verdiløse tomter
8 T Andresen: Rektors lønn
9 A Krill: Rangeringskriterier
10 H Bøhn: Læringssenter i fokus
I februar lå Stig Berges to innlegg om læringssenter på topp. Berge1, Berge2.

Leserne mener – redaksjonen rapporterer
Er leserne så i ferd med å ta over Universitetsavisa? Vel, når det gjelder meningsproduksjon, så kan vår lille redaksjon vanskelig konkurrere med noen-og-tyve tusen universitetsutdannede skribenter.

Men Universitetsavisa rapporterer fortsatt om store og små ting som skjer ved NTNU, også saker som har null og niks med samlokalisering å gjøre. Redaksjonen produserte 49 saker i januar, 46 i februar, og 62 så langt i mars, inkludert noen pressemeldinger.

UA setter nye rekorder
Rektors spalte blir forresten alltid godt lest, så det føles åpenbart viktig for den store hopen å holde seg oppdatert på sjefens mening. Den altoverskyggende saken for øyeblikket trekker som sagt rekordmange skribenter til Universitetsavisa, men også rekordmange lesere.

Den 28. mars telte vi 4129 treff på forsiden til universitetsavisa.no. Den samme dagen klikket leserne seg inn over 6600 ganger på UA-saker. Dette betyr at denne marstirsdagen leste hver besøkende på universitetsavisa.no 1,6 saker i snitt ved hvert besøk. Faktoren på 1,6 går igjen flere dager, viser stikkprøver vi har foretatt.

Den siste uka er det notert 23.388 treff på universitetsavisa..no, noe som indikerer lesertall på anslagsvis 37.400, alle sakene som ligger på nett sett under ett.

Vi skylder leserne våre en stor takk for både formidlingsiveren og leselysten, og bør nok sende en særlig hilsen til Trond Andresen og Allan Krill, som med sju og seks innlegg hittil i år ligger godt foran skjema i forhold til fjorårets skribentvirksomhet.

Av Kenneth Stoltz

Her kan du se hvilken sak som var mest lest i 2005
Med usle 88 lesere, var denne saken mest oversett i 2005