MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Studentenes vårrengjøring (19.4.06, 12:09)

Førstkommende torsdag skal Samfundets medlemmer rydde, rake, dykke, styre og stelle til Trondheim skinner i vårsola. Du kan også være med.

Torsdag kl 11.00 går Norges første Bydag av stabelen i Trondheim. Bydagen 2006 blir arrangert av Studentersamfundet i Trondhjem, og målet er å gi noe positivt tilbake til byen gjennom å fjerne søpla som blomstrer straks snøen forsvinner.

FEIER FOR EGEN DØR, men også resten av byen skal til pers på torsdag.
- Trondhjemsstudentene skal gjøre alt fra å male to barnehager til å rydde strendene på Munkholmen, lover leder i Samfundet Mari Raunsgard og presseansvarlig Thor Richard Isaksen.
Rydding til lands og til vanns
I beste dugnadsånd skal et hundretalls Samfundetmedlemmer feie gater, plukke søppel, dykke etter handlevogner og sykkelvrak i Nidelva, olje brygger, rydde badeplasser og male barnehager. Studentene jobber en halv arbeidsdag og utfører omtrent hundre dagsverk – fullstendig gratis.

- Dette gjør vi fordi vi ønsker å gi noe tilbake til Trondheim by, og fordi vi ønsker å kunne ta aktivt del i miljøarbeidet i byen, forteller Samfundets leder Mari Raunsgard.

- Vi mener at miljøet i Trondheim er et felles ansvar, og studentene ønsker med dette initiativet å ta på seg sin del av jobben, forklarer hun, og erkjenner at studentene dermed også feier for egen dør.

Utfordrer andre studentbyer
Det er i hovedsak Samfundets medlemmer som utgjør arbeidsstokken i år. Tanken er å starte et nytt nasjonalt miljøinitiativ. Derfor har de utfordret studentersamfunnene i Oslo, Bergen, Stavanger og Tromsø til å arrangere en tilsvarende årviss dugnad i sine respektive byer.

- Bydagen skal alltid ekspandere, sier presseansvarlig Thor Richard Isaksen, og i løpet av noen år er kanskje Bydagen noe flere bedrifter og organisasjoner med tilknytning til byen deltar på.

- I år er vi 200 frivillige. Neste år er vi kanskje det dobbelte. Forhåpentligvis blir Bydagen etter hvert et allment kjent begrep, og en kjent frivillig nasjonal miljøaksjon, hvor de respektive byers borgere tar på seg arbeidshanskene en dag i året for å gi noe tilbake til sine byer. Et slikt engasjement vil knytte bånd mellom byens studenter og byens øvrige befolkning, fortsetter Isaksen.

Vil du være med i ryddegjengen?
I øyeblikket ser det ikke ut til at Samfundet med sin unike dugnadskultur får med seg studentene i de andre byene. Men du kan være med, enten du er student eller ansatt ved NTNU – eller om du bare ønsker at Trondheim skal bli en vakrere by å spasere omkring i denne våren.

Oppmøte er på Torget torsdag 20. april mellom klokken 11 og halv tolv. Ryddesjauen starter klokken 12.00 og avsluttes i 16-tiden. Mer informasjon får du ved å gå inn på Bydagens nettsider.

Tekst og foto: Kenneth Stoltz