MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Frykter lav valgdeltakelse (24.4.06, 06:42)

Styrekandidat for midlertidig ansatte, Ola Edvin Vie, mener at styrevalget er for lite profilert og kritiserer valgkomiteen for brudd på valgreglementet.

I dag mandag starter valget av nye styrerepresentanter for studenter og midlertidig ansatte.

Ola Edvin Vie, kandidat for midlertidig ansatte, mener at både styrevalg og kandidater er lite profilert og frykter at dette vil gå ut over valgdeltakelsen. Han synes valgkomiteen har gjort en elendig jobb i denne delen av valgforberedelsene og mener det strider med valgreglementet.

LITE OPPMERKSOMHET: Ola Edvin Vie mener midlertidig ansatte som gruppe har en lei tendens til å falle mellom to stoler i mange sammenhenger.
Passiv holdning
- Valgkomiteen har et særlig ansvar for å likebehandle kandidatene og bidra til engasjement og bred valgdeltakelse. I følge paragraf 7.2 skal den blant annet organisere valgmøter med presentasjon av kandidatene. Dette er ikke fulgt opp, med begrunnelse i at oppslutningen om fjorårets valgmøter var dårlig, sier Vie.

- Det syns jeg er en passiv og skuffende dårlig holdning til problemet. I stedet for å droppe møtene, kunne de ha brydd seg med å finne ut hvorfor deltakelsen var så dårlig i fjor og kanskje gjøre tingene litt annerledes. Hva var det som ikke fungerte? Kanskje var det noe med møteformen, kanskje var tidspunktet feil? Vi må ikke glemme at ordningen med styrerepresentanter fra midlertidig ansatte er ny, og at vi kan trenge litt tid på å finne formen, poengterer Vie.

Han beklager at kandidatene ikke har fått en arena å vise seg fram på - fortelle hva de står for og hva de er opptatt av som gruppe.

– Jeg misunner studentrepresentantene som har et slikt presentasjonsmøte i Samfundet. Når NTNU svikter oss kan det kanskje være et alternativ å henge oss på dette, men det er uansett for sent i år, konstaterer midlertidig ansatte-kandidaten.

Innenfor reglementet
Sekretær for valgkomiteen, Kristin Wergeland Brekke, mener at valgkomiteen har holdt seg trygt innenfor valgreglementet når den besluttet å droppe valgmøtene. Essensen i paragraf sju er at valgkomiteen skal utbre kunnskap og informasjon om valget.

- Vi definerte Innsida som den mest hensiktsmessige informasjonskanalen. Vi legger fortløpende ut informasjon på meldingsplassen for alle ansatte. I tillegg har vi egne valgsider som samler all relevant informasjon om styrevalget, inklusive presentasjon av kandidatene, forklarer Vergeland Brekke.

Hun fastholder at valgmøtene hadde en så dårlig deltakelse i fjor at valgkomiteen ikke fant det bryet verdt å prøve en gjentakelse.

Valgreglementet ble fastsatt av NTNU-styret i fjor, og bestemmer blant annet at styrerepresentanten for midlertidig ansatte skal velges for ett år av gangen.

I valgkomiteen sitter to representanter for vitenskapelig ansatte, to for midlertidig ansatte, en fra teknisk- administrativt ansatt og en fra fagorganisasjonene.

Valget på nye styrerepresentanter for midlertidig ansatte og studenter pågår fra mandag 24. april til søndag til og med søndag 30. april.

Tekst og foto: Synnøve Ressem