MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Trondheim huser landets beste studenter (11.5.06, 12:48)

I går ble årets student innen økonomi-, teknologi- og IT-fag kåret i Universum Awards 2006 i Oslo. To av vinnerne er fra NTNU, mens vinneren av økonomiprisen er fra TØH.

- At hele 5 av de ni nominerte var fra NTNU er utrolig bra - jeg er stolt over å være NTNU-student, sier Per Kristian Helland med et stort smil.

BESTE TEKNOLOGISTUDENT 2006: Per Kristian Helland mener det betyr mye at hans engasjement utover studiene blir lagt merke til av studiekameratene.
– Det er kjekt å bli satt pris på, for det går med mye tid til idrettslaget, velferdstinget og studentenes samarbeidsforum, sier han.
Full pott til Trondheimsstudenter
I går ble fjerdeklassingen i datateknikk kåret til årets beste teknologistudent, i skarp konkurranse med Ole Fredrik Haakonsen Dahl og Synnøve Engeskaug, begge fra NTNU.

Helland vet ikke hvem av medstudentene som nominerte ham, men kanskje kan det være noen fra NTNUI-sammenheng? Han var leder for studentenes idrettsorganisasjon i fjor, et frivillig verv som innebar omtrent 30 ukentlige arbeidstimer - ved siden av studiene.

I år har han tatt initiativet til et samarbeidsforum som forener de frivillige studentforeningene i Trondheim. Men går ikke alt dette frivillige engasjementet ut over innsatsen på lesesalen?

Vant sommerjobber
Det går tydeligvis ikke så verst med karakterene til studenten fra Institutt for datateknikk og informasjonsvitenskap. Men denne kåringen baseres også på to andre tungtveiende kriterier, forteller årets økonomistudent, Stine Pettersen fra Trondheim Økonomiske Høgskole:

- Vi fikk vite at evalueringskriteriene gikk på studieresultater, frivillig studentengasjement, og evne til å gi av seg selv og motivere medstudenter, forteller Stine Pettersen.

Hun ble nominert av et par medstudenter på TØH. Etter en stund ble hun kontaktet av Siemens, en av bedriftene som står bak kåringen, og tatt inn til intervju sammen med resten av "finaleheatet" i sin kategori.

I tillegg til prisen, vant de tre studentene muligheten til å få utfordrende oppgaver i Siemens, Tandberg og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) i sommer:

- Jeg skal arbeide for Siemens i sommer, dels i Oslo, og dels på Kårstø, forteller oslojenta Pettersen, som til høsten går inn i sitt tredje år på TØH, der hun skal fordype seg innenfor finansiell styring.

Helland skulle egentlig jobbe for FFI i sommer, men siden han allerede har en annen jobb, ble premien gjort om til et kortere forskningsopphold ved FFI til høsten.

MØNSTERSTUDENTER: Under Universum Awards sin kåring av "Årets student" innen IT-, økonomi- og teknologifag, gikk Lars Lydersen (t.v.), Stine Pettersen og Per Kristian Helland av med seieren.
Foto: Cato Gjertsen/Pressekontoret
Første pris til IT-studenter
Lars Lydersen ved NTNU mottok prisen som årets IT-student. Det er tredje gang økonomi- og teknologistudentenes favoritter kåres, mens IT-studentene deltar for første gang.

Lydersen forteller at han ble nominert av Johannes Skaar ved Institutt for elektronikk og telekommunikasjon, og at prosessen gikk veldig fort:

- Jeg fikk beskjed for en stund siden om å sende inn CV og karakterutskrifter til Tandberg. Sist torsdag foretok de et telefonintervju med meg, og dagen etter fikk jeg beskjed om at jeg hadde vunnet kåringen. Da var det bare å bestille flybillett til Oslo, forteller Lydersen.

Trondhjemmeren Lydersen er på utveksling ved TU Delft dette semesteret. Der har det gått mye i nanoteknologi.

- Men man lærer også mange andre ferdigheter ved et utenlandsopphold. Man får jo bygge et sosialt nettverk også, så slik sett er det nesten synd at jeg snart skal tilbake til Norge, sier Lydersen.

FAKTA

Universum Awards 2006

 • De nominerte har blitt stemt frem av 3500 medstudenter på grunn av sitt engasjement i studiemiljøet, og sine gode studieresultater.
 • Det er det internasjonale konsulentselskapet Universum Communications som hvert år arrangerer Universum Awards, mens det er bedriftene Siemens, Forsvarets forskningsinstitutt og Tandberg som premierer vinnerne.

 • Doktorambisjoner
  Når det gjelder selve prisen, så opplever Lars seieren som en betydelig anerkjennelse:

  – Den gir en ny giv og er utrolig inspirerende. Jeg har gode karakterer rent faglig, så det er greit. Men jeg har vel egentlig ikke hatt de kjempestore vervene i UKA, ISFiT eller noe slikt, forteller Lars Lydersen over et skurrete telefonsamband fra Flytoget på vei til Gardermoen.

  - En del småverv har jeg tatt på meg her og der når det har vært oppgaver ingen andre har meldt seg frivillig til å gjøre.

  I likhet med Per Kristian Helland hadde Lars allerede sommerjobben klar. Derfor ble premien fra Tandberg omgjort til et forskningsstipend på 20.000 kroner.

  - Jeg fikk også en utrolig lærerik og spennende omvisning hos Tandberg i dag, forteller fjerdeårsstudenten, som sikter seg inn på Doktorskolen til høsten, med nevnte Johannes Skaar som veileder.

  - Om jeg kommer inn, kan jeg begynne på doktorgraden samtidig som jeg gjør ferdig mastergraden. Jeg har allerede søkt om stipend, og hvis jeg får grønt lys, starter jeg for fullt med et prosjekt om sikkerhet i kvantekryptografi til høsten, avslutter årets IT-student.

  Vinner og nominerte til årets økonomistudent:

 • Vinner: Stine Pettersen, Oslo, Trondheim Økonomiske Høgskole
 • Andreas Fris, Norges Handelshøyskole
 • Møyfrid Aandstad, Handelshøgskolen BI

  Vinner og nominerte til årets teknologistudent:

 • Vinner: Per Kristian Helland, Åsane i Bergen, NTNU
 • Ole Fredrik Haakonsen Dahl, NTNU
 • Synnøve Engeskaug, NTNU

  Vinner og nominerte til årets IT-student:

 • Vinner: Lars Lydersen, Trondheim , NTNU
 • Ismar Slomic, Høyskolen i Oslo
 • Anne Siri Korsen, NTNU

  Av Kenneth Stoltz

 •