NYE SYKEHUSBYGG: I samme båt mot samme mål
(23.5.06, 13:33) Byggefase 2 er allerede godt i gang på St. Olavs Hospital, Universitetssykehuset, og byggegropa vokser stadig. Byggestart for Akutten og Hjerte-lunge-senteret ble i dag markert med rokonkurranse, hvor behovet for samhandling i byggeprosessen både ble poengtert og demonstrert. |
HELIPORT på taket av den nye akutten ved St. Olavs Hospital. Ill: Team St. Olav.. |
Adm. dir. i Helsebygg, Johan Arnt Vatnan påpekte at kompaniskap, kompetanse, koordinering, kreativitet og kommunikasjon er nødvendig for å lykkes med den kjempeoppgaven utbygginga representerer.
Byggherre, rådgivere, entreprenører, leverandører og oppdragsgivere skal og må samhandle godt i dette største byggeprosjektet på norsk landjord.
Med erfaring fra fase 1, inviterte Vatnan oppdragsgiverne til å være krevende brukere.
Koordinert og kraftfull framdrift
Roing krever ikke bare rå kraft. Ikke minst er koordinering av innsatsen og disponering av kreftene viktig.
Fem romaskiner koblet sammen på tørt land, krevde full konsentrasjon fra de tre lagene fra henholdsvis byggherren, sykehuset og universitetet. Her fikk 5 deltagere fra hvert lag demonstrere evne og vilje til samhandling til fulle.
Ikke vet vi hva som gjorde utslaget, men et ungdommelig universitetslag hadde høy takt, var godt koordinert og rodde lengre enn de andre. Laget kom i mål som en suveren vinner.
|
VINNERE: I NTNU båten satt Peter Daniel Kryvi, Thomas Backer-Grøndahl, Arnt Erik Tjønna, Trine Karlsen og Brage H. Amundsen (oppmann Ulrik Wisløff). Foto: Morten Thoresen. |
Som Arve Olav Solumsmo formulerte det, syntes det atter en gang som om sykehuset viste rå styrke, men hadde koordineringsproblemer i første fase av løpet. St. Olav endte som en god nr. to i konkurransen..
Det beste akuttmottak i landet
Akutten og Hjerte-lunge-senteret representerer det største bygget i fase 2. I tillegg til akuttmottaket blir det fire fløyer ned mot Nidelva som rommer Hjerte-lunge-senteret.
Akutten skal kunne motta øyeblikkelig hjelp hele døgnet, og dette forutsetter et tett samarbeid mellom intensivmedisin, akuttmedisin og anestesi. Sammen med helikoptermottak på taket og ambulanse- og akuttmottak i underetasjen, blir avstandene nå minimale.
Både adm. dir. Gunnar Bovim ved St. Olavs Hospital og dekanus ved Det medisinske fakultet Stig Slørdal, omtalte akuttmottaket som framtidsrettet og unikt, og også i dette bygget vil undervisning og klinikk integreres.
Bovim oppfordret til et sterkt fokus på faglig utvikling og faglig samarbeid fram mot og etter innflytting i 2010.
Av Morten Thoresen |