JUBELDAG VED NTNU: Deltar i 10 av 14 nye SFI-sentre
(16.6.06, 12:28) Tre forskningsmiljøer ved NTNU kan heretter kan smykke seg med tittelen "Senter for forskningsdrevet innovasjon", SFI. NTNU deltar i hele 10 av de 14 nye SFI-sentrene som ble lansert fredag. Norge får 14 sentre for forskningsdrevet innovasjon (SFI) i 2007. I sentrene skal sterke forskningsmiljøer og forskningsaktivt næringsliv jobbe sammen om å styrke den grunnleggende næringsrettede forskningen i Norge.
Vertsinstitusjon for tre sentre
NTNU er vertsinstitusjon for tre av sentrene. Disse er Medical Imaging Laboratory for Innovative Future Healthcare, ledet av professor Olav Haraldseth, Structural Impact Laboratory – SIMlab, ledet av professor Magnus Langseth og Centre for e-Field and Integrated Operations for Upstream Petroleum Activities, ledet av professor Jon Kleppe.
|
ÅPNET CHAMPAGNEN: En strålende fornøyd rektor Torbjørn Digernes (t.h.) sørger for sprudlende oppvartning til representanter for de tre vinnermiljøene ved NTNU. Fra venstre professorene Jon Kleppe, Magnus Langseth og Hans G.Torp.
Foto: NTNU Info/Mentz Indergaard
|
NTNU har hovedansvaret for tre, men deltar som forskningspartner i sju av de andre sentrene. Her har Sintef ansvaret for tre av sentrene. Søkeselskapet FAST asa som har sprunget ut fra NTNU har også fått status som SFI-senter, og her er også NTNU partner.
Fornøyd NTNU-rektor
Rektor Torbjørn Digernes ved NTNU er svært fornøyd med utdelingen.
- Dette er en god dag for NTNU. Det er flott å se at våre sterke forskningsmiljøer har fått gjennomslag. Vi er vertsinstitusjon for tre sentre. Når vi i tillegg er forskningspartner på sju andre av de nye sentrene, betyr det at NTNU har fått meget god uttelling, sier Digernes. Han tror de nye SFI-ene vil tiltrekke seg interesse fra næringslivet.
- Alle de nye SFIene kommer til å bli interessante for flere industribedrifter enn de som har vært inne i søknadsprosessen. Det blir spennende å se den videre utviklingen, sier Digernes.
Felles med visualisering Et fellestrekk for NTNUs tre sentre for forskningsbasert innovasjon er at de alle arbeider med visualisering og at de alle er avhengig av regnekraft fra superdatamaskinen ved NTNU. Et annet særtrekk er at SFI-statusen tilfaller miljøer som har drevet målrettet forskning innenfor samme område i mer enn 30 år.
Til sammen får de 14 sentrene i overkant av én milliard kroner over ti år fra Forskningsrådet. I tillegg stiller samarbeidspartnere og vertsinstitusjoner opp med et tilsvarende beløp slik at det skal brukes godt over to milliarder kroner på samarbeid mellom forskningsmiljøene og næringslivet. Last ned bilder av SFI-vinnerne SFI-sentre med NTNU-deltakelse Les om SFI-senteret innen eFelt og Integrerte operasjoner for olje- og gassvirksomhet
|