MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Hadde sommerjobb hos Erna (11.8.06, 09:24)

Livet som NTNU-student og frivillig i Samfundet kan lede til så mangt. For Jørgen Selfors ga det innpass til en høyst uvanlig sommerjobb, som politisk rådgiver for Erna Solberg på Stortinget.

Så vidt Selfors kjenner til, er det første gang et politisk parti har brukt studenter på denne måten.

Spesialstyrke
- Hensikten var å få prøvd ut nye tanker og måter å arbeide på i forberedelsen av høstens kampsaker innen utdanningspolitikk. Blant de innvidde ble vi kalt Høyres spesialstyrke, forteller han.

- Vi var seks studenter som fikk utdelt hvert vårt prosjekt. Selv fikk jeg et fordypningsprosjekt innen høyere utdanning. Jeg vil ikke røpe detaljer, i frykt for å ødelegge for høstens kampanje. I tillegg bidro vi i utredningen av mange mindre saker innenfor ulike fagområder. Jeg har skrevet mye og lest enda mer. Da jeg ryddet kontorpulten for kildemateriale målte jeg dokumenthaugen til over 15 centimeter, forteller sivilingeniørstudenten og er storfornøyd med opplegget.

I SMØRØYET: I skarp konkurranse ble sivilingeniørstudent Jørgen Selfors plukket ut til sommerjobb som politisk rådgiver på Stortinget. Foto: Privat.
Traff blink
- Det har vært fascinerende og gøy å arbeide på Stortinget og få innblikk i en verden ikke alle er forunt å få se fra innsida. Lærerikt å få innsikt i hvordan denne delen av maktapparatet fungerer. Jeg er vitebegjærlig og nysgjerrig av natur, så dette passet meg midt i blinken.

Han fant stillingsannonsen i Under Dusken og sendte søknad på e-post. Første nåløye var å passere en skriveprøve. Deretter vanket telefonintervju med en informasjonsrådgiver. Selv er Selfors overbevist om at det var en blanding av fagbakgrunn og mangeårig innsats i Studentersamfundet som slapp ham gjennom nåløyet.

God treningsarena
– Jeg har vært aktiv i Samfundet siden jeg begynte ved NTNU og har vært både Pirum-sjef og Kultursjef for UKA 05. Det er den sterke frivillighetskulturen rundt Samfundet som skiller NTNU fra de andre universitetene og særpreger Trondheim som studentby. Med 1.400 frivillige under UKA og 800 aktive resten av året, kan Samfundet sammenlignes med en betydelig bedrift. Ledererfaring herfra kan komme til nytte i alle jobbsammenhenger – inkludert Stortinget, hevder ekskultursjefen.

Russland neste
Universitetsavisa traff ham på kort visitt i Trondheim i anledning en konteeksamen torsdag. For om engasjementet i Samfundet har gitt ham mye positivt, innrømmer han at det også har gått litt ut over den faglige innsatsen. Han har brukt litt mer enn normert tid, men regner med å bli uteksaminert ved Industriell design til våren. Før han tar fatt på studiet igjen, skal han gjennom et intensivt språkkurs i russisk i St. Petersburg. Kurset er i regi av NTNU og gir 7,5 studiepoeng.

- Hva skal du bruke det til?

- Det er ikke så viktig – jeg syns læring er et mål i seg selv. Jeg tror dessuten at Russland blir en veldig viktig nasjon i tida framover, som det er nyttig å følge på alle måter.

Tror studenten fra Industriell design, som brenner for NTNU, Studentersamfundet, Trondheim og nå også Høyre, men som fremdeles ikke er sikker på hva han skal bli når han blir ordentlig stor.

Tekst: Synnøve Ressem