MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Olje-Trøndelag på Stavangermesse (23.8.06, 07:20)

Trøndersk petroleumsaktivitet er godt representert på oljemessen ONS i Stavanger. ”Mid-Norway” har messens største stand på 600 kvadratmeter, og fra Sintef/NTNU-miljøet er den ferske bedriften Resman en av debutantene.

KOLLEGER: Fridtjof Nyhavn (t.h.) i Resman slår av en kollegial prat med Dave Gardner, som representerer et nystartet firma med utspring i Rogalandsforskning. I tillegg til å kapre kunder, er nettverksbygging med andre utstillere en viktig del av en slik messe.
Resman med daglig leder Fridjof Nyhavn har utviklet en spesiell metode for å detektere vanninntrengning i oljebrønner. Kundegruppen for denne teknologien er selvsagt oljeselskaper, og da er Offshore Northern Seas (ONS) messen i Stavanger det rette sted å markedsføre seg.

Messedebutant
- Jeg er godt fornøyd, sier Nyhavn etter første dag på messen. – Jeg har hatt en del veldig fine samtaler, og tror dette har lagt et grunnlag som skal komme oss til gode.

Resman hadde fått plass på Norges Forskningsråd sin stand, der flere ferske bedrifter som har fått Forskningsrådets støtte i en startfase var representert. En søyle og en stor flatskjerm var stort sett alt disse bedriftene hadde fått tildelt, men besøket i dette området på messen tydet på at det var nok til å trekke aktuelle kunder til disse oppstartsvirksomhetene.

TRØNDERBATALJONEN: Knut Viggo Larsen har vært Nord-Trøndelag fylkes oljekonsulent i vel 20 år, og er en av veteranene i dette gemet. Larsen er av de første petroleumsingeniørene som ble utdannet ved NTH. I bakgrunnen standen til et tradisjonsrikt trondheimsfirma, Erling Haug. Fiskeri var en viktig kundegruppe før, nå er petroleumsvirksomheten vel så viktig.
Trøndelag størst
Men Trøndelag breiet seg atskillig mer på ONS. På hele 600 kvadratmeter – messens største stand - og under fanen Mid-Norway, presenterte midtnorsk oljevirksomhet seg med nærmere 30 individuelle stands. Midt i standområdet var det satt opp en 100 kvadratmeter stor kantine der gårdsmat fra Trøndelag ble servert. Populært.

En av de største, individuelle standene i den trønderske porteføljen tilhørte Sintef. Her var Marintek, Sintef Petroleumsforskning, Sintef Materialer og Kjemi og Sintef Energiforskning samlet.

Egentlig kan man vel si at NTNU glimret med sitt fravær i dette selskapet.

ONS er gigantisk
Oljemessen Offshore Northern Seas har vært arrangert annethvert år siden 1974, og dette er 17. gang. Det forventes at rekorden fra 2004 med 33.000 besøkende, blir slått i år. 1300 utstillere er fordelt på 17.500 kvadratmeter, og over tusen deltagere er påmeldt til konferansen som går parallellt med utstillingen. Nesten 400 journalister fra 15 ulike land er i Stavanger i disse dager.

Tekst og foto Arne Asphjell

Tidligere omtale av Resman i UA
ONS – Bridging the Energy Gap
 Se bildeserie