MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Festaften i teknologiens tegn (25.8.06, 06:47)

Fire høythengende teknologipriser skal deles ut under Technoport Awards i oktober. Seremonien er teknologiens svar på Amanda-utdelingen, men ambisjonen er å nå internasjonale høyder.

Den første prisutdelingen fant sted under teknologifestivalen Technoport i Trondheim i fjor. Forberedelsene til ny festival er i full gang, og ambisjonene er ikke akkurat smålåtne.

PRIMUS MOTOR - Vi skal bli teknologiens filmfestival, sier professor Ingvald Strømmen om de forestående prisutdelinger.
Arkivfoto NTNU Info.
Fra Amanda til Sølvbjørn?
- Vi ønsker at Technoport skal utvikle seg til å bli et førstevalg når ny teknologi skal vises fram og oppleves. På sikt håper vi at den skal få samme betydning for teknologimiljøet som de store filmfestivalene har for filmen, sier primus motor festivalen, dekanus Ingvald Strømmen.

Festivalen skal arrangeres annethvert år i tilknytning til UKA, mens prisutdelingen Technoport Award blir et årlig arrangement. Foreløpig er seremonien for beskjeden til å sammenlignes med Amanda-utdelingen, men allerede i 2011 håper arrangørene å utvikle både festival og prisutdeling til internasjonalt format.

Eksperter møter publikum
Prisutdelingen foregår i Olavshallen onsdag 4. oktober. Dagen etterpå arrangeres et seminar, der prisvinnerne får anledning til å utdype arbeidet de har fått prisen for. I tillegg kommer representanter for samfunnsliv, næringsliv, utdanningsinstitusjoner, forskning og kulturliv.

Primus motor Ingvald Strømmen legger vekt på at det ikke er snakk om et seminar i vanlig forstand, men at det planlegges interaktiv dialog mellom eksperter og publikum.

– Hovedtemaet er samspillet mellom teknologiutvikling og samfunnsutvikling. Prisutdelingen blir spektakulær, og konferansen blir innholdsrik, lover Tom-Ivar Bern, som er daglig leder av Technoport.

FJORÅRETS PRISVINNER: - Ingen har frosset så mye for prisen som jeg, sa professor Sveinung Løset da han fikk Statoils forskerpris under fjorårets Technoport.
Arkivfoto NTNU Info.
På øverste hylle
Prisene som skal deles ut er Statoils forskerpris, Telenors nordiske forskningspris, Einar Brendengs teknologipris og en nyopprettet miljøteknologipris.

Einar Brendengs teknologipris ble opprettet av NTNU og Sintef i forbindelse med teknologifestivalen i fjor. Prisen deles ut for å ha tatt ny og avansert teknologi i bruk for første gang, og kan deles ut til en virksomhet, et prosjekt eller en enkeltperson. Teknologien skal ha utgangspunkt i forskning utført ved NTNU og Sintef. I fjor gikk prisen til Statoil og Snøhvitprosjektet.

Statoils forskerpris er en anerkjennelse av oppnådd forskningsresultat på høyt internasjonalt plan. Prisen skal være en inspirasjon og støtte til videre forskning innen fagområder som Statoil anser som viktige innenfor sin virksomhet.

Telenors nordiske forskningspris setter søkelyset på den store betydningen forskning og utvikling innen telekommunikasjon har for informasjonassamfunnet, og har som mål å støtte norsk og nordisk arbeid innen feltet.

Av: Synnøve Ressem

Mer om Technoport
Fjorårets vinner av forskningprisen