MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Stem på en vinner (28.8.06, 00:37)

Einar Brendengs teknologipris for avansert teknologi skal deles ut under Technoports prisseremoni i Olavshallen 4. oktober. Ansatte oppfordres til å komme med forslag til kandidater.

Einar Brendengs teknologipris ble opprettet i forbindelse med teknologifestivalen Technoport 2005. Prisen er en påskjønnelse for avansert teknologi som er tatt i bruk. Blant forutsetningene er at teknologien skal ha utgangspunkt i forskning som er utført ved NTNU/Sintef og at den skal representere et betydelig verdiskapingspotensial. I fjor gikk prisen til Statoil og Snøhvitprosjektet

Forslag på kandidater til årets prisutdeling må begrunnes og skal sendes elektronisk til: Komiteen for Einar Brendengs teknologipris v/ dekanus Ingvald Strømmen, IVT-fakultetet. Postmottak: randi.sather.ntnu.no

Gjeve priser
Technoport-festivalen skal arrangeres annethvert år i oktober i forbindelse med Uka mens prisseremonien Technoport Award avvikles hvert år. I år foregår seremonien i Olavshallen onsdag 4. oktober.

Til sammen skal det deles ut fire teknologipriser. I tillegg til Einar Brendengs teknologipris utdeles Statoils forskerpris, Telenors forskerpris og en nyopprettet miljøteknologipris.

Ekspertmøte
I tilknytning til prisutdelingen holdes seminaret Technoport Awards Conference 5. oktober. Her skal de fire prisvinnerne utdype hva de har fått prisen for. I tillegg kommer det representanter fra samfunnsliv, næringsliv, utdanningsinstitusjoner, forskning og kulturliv. Hovedtemaet er samspillet mellom teknologiutvikling og samfunnsutvikling. Seminaret er planlagt som et tverrfaglig forum for meningsutveksling og debatt mellom eksperter fra flere områder. Prisutdelingen og seminaret arrangeres av og for fagmiljøene og næringslivet. – Prisutdelingen blir spektakulær og konferansen blir innholdsrik, lover Tom-Ivar Bern, som er daglig leder i Technoport.

Synliggjøring
Technoport-arrangementene skal bidra til å synliggjøre, utvikle og kommersialisere teknologimiljøet i Trondheim, Trøndelag og nasjonalt i et internasjonalt perspektiv. I tillegg til NTNU og Sintef bidrar Innovasjon Norge, Sparebank 1, Telenor, Statoil, Trondheim kommune og fylkeskommunene i Sør- og Nord-Trøndelag.

Dekanus Ingvald Strømmen ved IVT-fakultetet er styreleder for festivalen. Styret består for øvrig av Bjørn Engdal, Statoil, Vigdis Harsvik, Innovasjon Norge. Inge Fornes, Nord-Trøndelag Fylkeskommune, Inger Reistad Rygh, Sintef, Berit Rustad, Sparebank 1 Midt-Norge, Heidi Fossland, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Alf Nilsen, Telenor og Rolf Jarle Brøske, Trondheim kommune.

Fra 1. september er Jorid Øverdahl intern prosjektkoordinator og skal samle trådene mellom ulike prosjekter og aktører. Parallelt med forberedelsene til årets prisseremoni pågår allerede planleggingen av neste års festival. – Vi oppfordrer fagmiljøene til å være aktive bidragsytere og kommer til å sende ut invitasjonsbrev med det første, opplyser styreleder Ingvald Strømmen.

Av Synnøve Ressem

Mer om prisseremonien