MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Lønnskamp om 28 millioner (12.9.06, 07:49)

Fristen for å melde inn krav til lokale lønnsforhandlinger for ansatte går ut i dag tirsdag. Resultatet skal være klart i midten av november.

I potten ligger knapt 28 millioner kroner. Dette er mer enn det dobbelte av beløpet som ble fordelt ved de lokale lønnsforhandlingene for to år siden. Men fordi lønnskravene forhandles individuelt, vil det likevel ikke bli opprykk for alle. Blant dem som kommer i betraktning, kan de fleste regne med å få ett eller to lønnstrinn.

Hard konkurranse
- Ingen kan regne med å få opprykk hver gang, advarer hovedtillitsvalgt Kristin Dæhli i Forskerforbundet. Hun anbefaler medlemmene sine om å være nøkternt optimistiske. Både Forskerforbundet og Norsk Tjenestemannslag, NTL, opplyser at det har kommet inn usedvanlig mange krav i år og at samtlige er godt begrunnet.

Dæhli legger til at lønnsforhandlingene er det viktigste personalpolitiske virkemiddelet ved NTNU.

- Derfor må vi gå grundig til verks - i hver sak må vi sjekke hver eneste opplysning flere ganger. På den måten kan vi kalle forhandlingene en personalpolitisk julereingjøring, sier Dæhli.

HOLDER ORDEN: Førstekonsulent Brit Stolsmo i Organisasjonsavdelingen skal holde orden på partene og bidra til at alt går rett for seg under forhandlingene.
Lang prosess
I løpet av gårsdagen strømmet lønnskravene til Organisasjonsavdelingen fra både arbeidsgiver og arbeidstaker.

I mottaksenden sitter Brit Stolsmo og fører nøye oppsyn med det hele. Hvert eneste krav og begrunnelse blir skrevet inn i et regneark, som inneholder navn og opplysninger om samtlige ansatte som mottar fast månedslønn ved NTNU. Stolsmo opplyser at hun har over 6.000 navn på lista.

I dag gjelder kravene de lokale lønnsforhandlingene, såkalte 2.33-krav. Fredag utløper fristen for særkrav - 2.34-krav. Dette gjelder lønnsjusteringer, som skyldes vesentlige endringer av arbeidsoppgaver eller ekstraordinær arbeidsinnsats, og som tas over det ordinære driftsbudsjettet. Særkravene er også gjenstand for forhandling og følges opp i det store regnearket.

Lederlønninger for seg
25. september møtes forhandlingslederne fra arbeidstakerorganisasjonene og representanter for arbeidgiver for å bli kjent med hverandres krav. I midten av oktober begynner forhandlingene på Fakultet for Arkitektur og billedkunst. De andre fakultetene følger etter tur.

Sentraladministrasjonen forhandles helt til slutt og er berammet til 13. november. Regnearket til Brit Stolsmo brukes flittig på alle møtene.

Lønnspotten til ansatte blir fordelt på fakulteter og stabsavdelinger i forhold til den prosentandel de har av den totale lønnsmassen.

Lederlønningene blir holdt utenom oppgjøret til de ansatte og har sin egen lønnspott til fordeling. Etter at NTNU innførte differensiert lønnspolitikk har lederlønningene økt kraftig og ligger nå høyere enn gjennomsnittlig professorlønn. Forhandlingen om lederlønninger skal gjennomføres i midten av november.

Tekst og foto Synnøve Ressem