MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

LESERBREV

Bjørn E. Christensen: Svar til Hannisdal (27.9.06, 09:34)

Atle Hannisdal (HiST) anfører i et leserbrev noen argumenter mot teknologien som oppstartsfirmaet Vireo vil utvikle for å øke holdbarheten til fersk fisk. Uten å gå i detalj kan jeg forsikre Hannisdal og andre om at spørsmålet om godkjenning er noe både Vireo og forskningsmiljøet bak er fullstendig klar over, og mange sider av godkjenningsaspektet er allerede utredet, uten at dette kom fram i den artikkelen Hannisdal baserer seg på.

Sphagnan tilhører en stoffgruppe som ikke kan sammenliknes med tradisjonelle konserveringsmidler som sorbat eller benzosyre hverken med hensyn på mekanisme for antimikrobiell effekt, materialegenskaper, opptak i kroppen, toksisitet osv.

I kommende 3-årsperiode vil vi i samarbeid med Veterinærhøgskolen (Institutt for matvaretrygghet og infeksjonbiologi) videreføre forskningen i et KMB-prosjekt finansiert av Norges Forskningsråd samt FHF (Fiskeri- og Havbruksnæringens Forskningsfond) og industripartnerne Tine, Vireo, og Cryotech Seafood, der sikkerhets- og godkjenningsspørsmålet selvsagt inngår som et viktig element.

Bjørn E. Christensen
Prosjektleder/Institutt for bioteknologi/NOBIPOL

 
 
    
 SEND INN LESERBREV TIL
 REDAKSJONEN >>>
 
 FLERE LESERBREV:
Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk (19.1 2010)
 
Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken (15.1 2010)
 
Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut? (13.1 2010)
 
Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK (30.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis (21.12 2009)
 
Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU” (15.12 2009)
 
Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva? (10.12 2009)
 
Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker (10.12 2009)
  Allan Krill: For mappa mi (14.12 2009)
 
Per Carlsen: Læresteder i klemme (7.12 2009)
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme (9.12 2009)
 
Odd W. Andersen: Saltkraftverk (30.11 2009)
 
Arkiv