Nettverk som lønner seg
(20.10.06, 07:57) Noen var godt etablert i utfordrende jobber og så fram til en faglig og sosial vitamin-innsprøyting blant likesinnede. Andre var på jobbsøkeren og håpet på tips og kontakter. Møteplassen var Frimurerlosjen og den første samlinga av NTNU-alumner fra Trondheim og omegn. |
KARRIERE: Sjef for Googles utviklingsavdeling i Trondheim, Knut Magne Risvik, forteller at han fremdeles drar nytte av kontakter fra studietida på NTNU. |
Hovedtemaet for møtet var nettopp nettverksbygging. Kerstin Marthinsen fra konsulentfirmaet Alumnia har lang erfaring som rådgiver på området og bidro med råd og nyttige tips.
I foredraget framhevet hun at mellommenneskelige nettverk bare blir mer og mer viktig i en omskiftelig tid. Hun minnet om at kontakten må næres og pleies for at forholdet skal utvikle seg godt.
I pausen ble deltakerne utfordret med konkrete oppgaver i presentasjonsteknikker og kunsten å knytte mellommenneskelig kontakt.
Startet i studietida
Sjef for Googles utviklingsavdeling i Trondheim, Knut Magne Risvik, bidro med egne erfaringer fra nettverksbygging og yrkeskarriere.
Han fortalte at han allerede som NTNU-student innså verdien av å bygge opp kontaktnett i fagmiljøet. Risvik mener at kontaktnettet fra den gang har vært avgjørende for at han har nådd den posisjonen han har i dag. Han jobber fremdeles med tidligere studiekamerater og har ansatt mange kjente fra studietida.
Leder for NTNU Videre, Frode Arntsen, snakket om etter- og videreutdanning som arena for nettverksbygging. Han la vekt på at deltakere på videreutdanning og spesialiseringskurs allerede har mange tilknytningspunkter, som kan utnyttes til å knytte mer målrettede og varige forbindelser enn det ofte blir anledning til i studietida.
|
KONTAKT: Lett å finne tonen med en fortid fra NTNU som felles utgangspunkt. |
En drahjelp
Til sammen møtte rundt 50 deltakere til den første offisielle samlinga av alumner som er bosatt i Trondheim og omegn.
Prosjektleder for NTNU Alumni, Anja Tjelflaat, håper at deltakerne utvikler nettverket og jobber videre på egen hånd. Fra sentralt hold er målet å arrangere et kontaktmøte årlig.
– Samlingene er ment som en drahjelp. Vår oppgave er å tilrettelegge. Det er opp til den enkelte alumnus eller alumnigruppe å bestemme innhold og aktivitetsnivå, framholder Tjelflaat.
Økende interesse
NTNU Alumni er i sin spede begynnelse ennå, men har allerede registrert nesten 4.000 medlemmer. Formålet er å opprettholde kontakten mellom universitetet og tidligere studenter.
Tidligere i år ble foreningen åpnet for studenter som har registrert masteroppgave eller som er i siste semesteret på utdanning på bachelor- eller masternivå.
Medlemmene kan knytte seg til alumniforeningen på flere nivåer. Rundt 20 fagmiljøer har opprettet egne undergrupper. Tjelflaat regner med at flere kommer til når tilbudet blir mer kjent.
Tekst og foto Synnøve Ressem Les mer om alumniforeningen
|