MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Universitetsbyen Las Vegas (1.11.06, 21:23)

Har du planer om å ta et studieår i utlandet fra neste høst, er tiden inne for å starte planleggingen. Las Vegas er ikke stedet man assosierer med høyt faglig nivå, men ørkenbyen i Nevada har faktisk et godt universitet.

SPILLFORSKNING bak disse veggene ved International Gaming Institute.
I Norge er vi i ferd med å bli en nasjon av gamblere, og derfor kan kanskje Las Vegas være et aktuelt studiested for de som gjennom sitt fag er interessert i menneskelig adferd i spillesammenheng. Hvor ellers i verden finner du et International Gaming Institute?

Stor på solenergi
Spøk til side, University of Las Vegas – UNLV, har mange interessante og aktuelle tilbud.

Sol er det rikelig av i Las Vegas, og ved universitetet forskes det aktivt på hvordan man kan fange opp mer av solenergien som stadig drysses ned over ørkenmetropolen.

Fornybar energi og forbedring av solcelleteknologien er også blitt en omfattende aktivitet her hjemme, så den som har planer om en karriere innen dette feltet kan nok ha stort utbytte av å bli nærmere kjent med forskningen ved UNLV.

VARMT: Lei av snø og kulde? Kanskje et studieår i Las Vegas ville være livgivende? Her slipper du å fryse, og du slipper å tørste. Men en av de mer dystre spådommer for byen er at det vil bli vannmangel innen ti år – i hvert fall hvis veksten fortsetter som nå.
Turistlaboratorium
Reiseliv og hotellfag er en annen norsk vekstnæring – National Gegraphics utroping av norske fjorder til en av verdens fremste reisemål vil nok bidra positivt i årene som kommer. Og turisme har fra tidenes morgen stått sentralt i økonomien til spilebyen Las Vegas. Derfor finner du en av de beste universitetsutdanningene på dette området ved Harrah Hotel College, som er en del av UNLVs mange institusjoner i institusjonen.

- Gain a world class education in the world's greatest hospitality and tourism laboratory, skryter Harrah. Med 125.000 hotellrom kan man trygt si at Las Vegas er et eneste stort turistlaboratorium.

Jubileum neste år
UNLV er et ungt universitet – neste år skal femtiårsjubileet markeres. Og det kan også være en anledning til å legge et studieopphold dit. Amerikanerne kan dette med å markere jubileer, og siden det er et hundreårsjubileum på gang her i Trondheim om noen år, kan det være nyttig lærdom å hente.

Las Vegas er en fascinerende by på mange vis. Det er en god stund siden vi besøkte LV første gang, og veksten og utviklingen har vært enorm siden første besøk.

SOLENERGI er det mye av i Las Vegas, og derfor et bra sted for å forske på hvordan denne energien skal fanges.
Det er selvsagt noen minus ved en rask og voldsom vekst. Vann er i ferd med å bli mangelvare, og det ventes en krise på dette feltet om noen år. Las Vegas var tidligere en billig by – rimelig hotell, frokostbufé for et par dollar. Turistpengene ble lagt igjen i kasinoene. Men nå er Vegas en dyr by, med priser som andre større byer i USA.

Utveksling krever planlegging
Student- og forskerutveksling til USA har vist en fallende tendens de senere årene, men visse tegn tyder på at populariteten er på vei opp.

Planlegging av et år ute tar tid, og for utreise neste studieår bør planleggingen starte nå. Internasjonal avdeling har søknadsfrister for utvekslingsår den 10. januar og 1. mars, og det er mulig å få utveksling til andre universitet enn de NTNU har inngått samarbeidsavtale med.

Vi anbefaler en titt på nettsidene til Internasjonal avdeling.

Tekst og foto Arne Asphjell

UNLV – University of Las Vegas
Harrah Hotel College
International Gaming Institute
 Se bildeserie