MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

NTNU inntar Brussel (12.12.06, 12:55)

NTNU og SINTEF har blitt tatt opp som medlemmer i Trøndelags Europakontor i Brussel, og blir tydeligere aktører i kampen om 430 milliarder forskningskroner.

Trøndelags Europakontor ble opprettet høsten 2001 med mål om å øke kompetansen i europeiske spørsmål for trønderske bedrifter, FoU-miljøer og offentlige myndigheter. Nå har også NTNU og SINTEF tatt plass på Europatoget for å kjempe om 430 milliarder kroner som ligger inne i EUs 7. rammeprogram for forskning.

SENTRAL BELIGGENHET: Midt i hjertet av Europas "hovedstad" ligger de staselige lokalene til Trøndelags Europakontor og Mid-Sweden Office. Her kan de hjelpe med Europarelaterte spørsmål av alle slag.
Foto: Trøndelags Europakontor
Vil hente ut mer fra EU
Europakontoret eies og drives av aktører fra næringsliv, FoU-institusjoner og offentlige myndigheter i Trøndelag, og er samlokalisert med Mid-Sweden Office sentralt i EU-hovedstaden.

Kontoret er en forlengelse av det regionale utviklingsarbeidet for internasjonalisering og europeisk samarbeid, og passer som hånd i hanske for NTNU og SINTEFS ambisjoner om å øke innsatsen opp mot EUs 7. rammeprogram. Programmet som blåses i gang over nyttår skal gå i sju år framover, og over en milliard forskningskroner skal fordeles - hver eneste uke i sju år.

- NTNU har ambisjon om å være internasjonalt fremragende sammen med SINTEF. Et viktig ledd i strategien for å nå et slikt mål er nært og godt samarbeid med aktører på regionalt nivå, slik vi er blitt anbefalt i den OECD-rapporten som nylig ble fremlagt. At NTNU og SINTEF går inn som medlemmer i Trøndelags Europakontor er en naturlig konsekvens av dette, sier universitetsdirektør Per Ivar Maudal.

EUROPEISK POTENSIAL: - Både NTNU og SINTEF har et stort europeisk og internasjonalt potensial, spesielt gjennom deltagelse i prosjekter og programmer i regi av EU, sier daglig leder for Trøndelags Europakontor, Stein Ivar Mona.
Foto: Trøndelags Europakontor
SINTEF vil doble
- SINTEF har meget stor aktivitet mot EUs forskningsprogrammer, og er den norske forskningsaktøren som henter flest forskningsoppdrag med finansiering fra EU. De siste årene har vi hentet ut ca. 100 millioner kroner per år i forskningsmidler fra EU. Når EUs 7. rammeprogram for forskning starter fra 2007, er vårt mål å fordoble denne aktiviteten, sier visekonsernsjef Reidar Bye i SINTEF.

Han viser også til at SINTEF øker sin ambisjon som regional aktør, med spesielt fokus på regioner hvor SINTEF har stor aktivitet. På denne bakgrunn er det naturlig å gå inn i Trøndelags Europakontor. SINTEF vil også ha praktisk bruk for kontoret i Brussel, blant annet til bruk for møter.

Sterkt Europalag
– Det føles riktig og godt å få med disse institusjonene som nye eiere. De representerer de sterkeste kompetansemiljøene vi har i Midt-Norge, sier Milian Myraunet, styreleder i Trøndelags Europakontor.

- Målet er å koble dette opp mot forskning og utvikling i EU som Trøndelagsregionen kan dra nytte av i sin utvikling. Med NTNU og SINTEF med på laget står vi enda sterkere i denne satsingen, mener Myraunet.

Daglig leder for Europakontoret, Stein Ivar Mona, er også glad for de nye medspillerne:

- SINTEF og NTNUs inntreden i Europakontoret er et viktig steg i den regionale internasjonaliseringsprosessen i Trøndelag. Dette gir Europakontoret større ressurser og et større grunnlag til å forsterke arbeidet med forskning og utvikling i tiden fremover, konstaterer Mona.

Av Kenneth Stoltz

Her kan du lese mer om Trøndelags Europakontor