MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Møter frykt med informasjon (14.12.06, 15:38)

Informasjonsmøtet om Rosenborgsaken som ble holdt i Realfagbygget i dag brakte ingen nyheter. Men ansatte fikk en etterlengtet mulighet til å lufte bekymringer som har blusset opp i kjølvannet av medieoppslagene de siste dagene.

Informasjonsmøtet var i første rekke ment for ansatte ved Institutt for biologi, men ble raskt utvidet til flere fagmiljøer som har hatt tilknytning til Rosenborg.

ALVORLIG: Informasjonsmøtet bidro forhåpentligvis til å dempe litt av uroen som har blusset opp i kjølvannet av medieoppslagene.
Et par hundre benyttet seg av tilbudet. Etter en innledning med orienteringer og informasjon fra dekanus og rektor ble møtet åpnet for spørsmål fra tilhørerne. Denne delen av møtet ble lukket for pressen.

Aktiv bistand
- Jeg har kommet hit for å lytte til tanker og bekymringer fra dem som har vært mest berørt av saken, sa rektor Torbjørn Digernes i sin innledning. Han forsikrer at NTNU-ledelsen har maksimal oppmerksomhet om saken og vil gjøre sitt ytterste for hjelpe og bistå dem som er berørt.

Dette omfatter aktiv bistand til det regjeringsoppnevnte granskningsutvalget samt det medisinske ekspertutvalget som oppnevnes av Kunnskapsdepartementet.

Rektor imøteser resultatet fra utvalgene og vil følge opp de rådene som kommer. Samtidig understreker han at NTNU ikke kan være passive i påvente av konklusjonene fra granskingsutvalget.

– Vi må handle raskt og skal iverksette konkrete tiltak så snart vi har faglig begrunnede løsninger for det, sa rektor.

ALVORLIG Rektor Torbjørn Digernes og dekanus Bjørn Hafskjold (med ryggen til) understreker at NTNU vil gjøre alt som står i vår makt for å komme til bunns i saken.
Trygghet og åpenhet
Dekanus Bjørn Hafskjold ved Fakultet for naturvitenskap og teknologi hadde en gjennomgang av saken, fra den startet i 1997 og fram til i dag.

Han hadde to hovedbudskap. Det ene var å formidle at ledelsen tar saken alvorlig og ønsker å behandle den med full åpenhet. For det andre la han vekt på at dagens ansatte og studenter arbeider under trygge forhold.

Den historiske gjennomgangen fulgte i all hovedsak informasjonen som allerede ligger ute på Intranett (Innsida). På spørsmål til salen kom det fram, at nesten alle har lest denne informasjonen.

Ingenting var nytt, likevel tror Hafskjold at det er behov for slike møter og varslet at det vil komme flere. Det arbeides dessuten med å lage en egen informasjonsside på Internett, som skal oppdateres fortløpende. En side med ofte spurte spørsmål (FAQ) er under arbeid.

– Vi skal komme til bunns i denne saken, sa Hafskjold.

Spurte om helse
I en kommentar til Universitetsavisa etter møtet, la Hafskjold igjen vekt på at medieoppslagene ikke har tilført saken ny kunnskap.

- Men det at den blusset opp på nytt har skapt ny frykt og uro. Ikke bare blant dem som har vært i det berørte miljøet, men og for alle dem som står rundt.

- Spørsmålene vi fikk fra salen i dag, dreide seg i all hovedsak om helsemessige forhold. Vi gjentok det som er sagt mange ganger før - at alle som føler behov for det får tilbud om helseundersøkelse.

Av Synnøve Ressem