MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Kick-off for Venture Cup (21.1.07, 12:33)

Din idé kan ha forretningspotensial! På Kick-off 24. januar skal ideene myldre og fremtidige forretningspartnere finne hverandre.

Med tre nye priser vil arrangørene la flere idérike studenter slippe til under Venture Cup 2007.

- De nye ekstraprisene skal gå studentenes egne ideer. I kategoriene for beste produkt, beste tverrfaglige idé og beste tjeneste blir det rom for andre gode ideer, når de er fritatt fra å måtte konkurrere med forskningsbaserte ideer, sier Live Grønlien, koordinator for Venture Cup i region Midt-Norge.

INSPIRERER PÅ KICK-OFF:: Gunn Iren Berg Svendsen, driver vikarbyrået JobZone og doblet omsetningen på et år.
Hvem kan delta?
Som innehaver av en idé kan du møte mulige forretningspartnere, og som gryende gründer kan du knytte kontakt med personer med ideer i hodet, i lomma – eller utviklet gjennom årelang forskning.

- Alle som er interessert i nyskaping og som vil lære mer om forretningsutvikling oppfordres til å delta på Kick Off. Den 24. januar skal det myldre i Auditorium R5 i Realfagsbygget på Gløshaugen, fortsetter Grønlien.

Til topps med tjue millioner
Til å holde hovedforedraget på Kick-off’en, har de hentet inn Gunn Iren Berg Svendsen, daglig leder i JobZone i Trondheim.

Vikarbyråets visjon om å være den beste arbeidsgiveren med fokus på arbeidsgiverrollen, er den bærende ideen. Den er ikke Svendsens egen – hun driver et franchisefirma - men hun forvalter ideen og utvikler bedriften. Med andre ord kjenner hun betydningen av en forretningsplan.

I 2005 satte Berg Svendsen seg som mål å omsette for fire millioner, men endte hun opp med ni. I 2006 omsatte hun for 19 millioner.

FRA IDE TIL BUSINESS: Din idé kan også bli bedrift. Jørgen Emerslund i Start.ntnu vil ha Dragvollstudentene på banen.
Fristelser blir avsporinger
- Hun er dame, hun er dyktig, og hun driver tjenestebasert virksomhet. Med henne som inspirator håper vi å nå helt nye grupper Venture Cup-deltakere, sier Jørgen Emerslund i Start.ntnu.

- Det handler om å hele tiden ta bevisste valg når du arbeider med en forretningsplan. Hva jeg mener med det skal jeg snakke om i foredraget, sier Gunn Iren Berg Svendsen med glimt i øyet.

- Når du er i gang med en virksomhet, kommer du hele tiden bort i nye ting som er fristende å trekke inn, eller hive deg med på. Da gjelder det å holde seg i skinnet og holde fast på planen, røper hun likevel.

Størst potensial i forskningsbaserte ideer
- NTNU utmerker seg som det dyktigste nyskapingsmiljøet i landet. Andre læresteder burde ta eksempel ved å satse på selve Venture Cup arrangementet, slik NTNU gjør gjennom Senter for entreprenørskap, sier Nils Henrik Stokke, koordinator for Venture Cup på nasjonalt plan, som har tilholdssted i Stavanger.

Fjordårets vinnere, DeAmp, leverte en idé basert på forskningsutviklet teknologi fra NTNU og SINTEF. Nå er anti-støy-platene deres er allerede på vei ut i verden, til Dubai og USA.

Ble kjent over natten
Etter at de deltok på Venture Cup, har ideen utviklet seg videre til formål de aldri hadde drømt om. – Å vinne Venture Cup ble i første rekke bekreftelsen på at ideen vår var god i andres øyne også. Samtidig ga det oss tro på at vi hadde en forretningsplan det var hold i, sier Bjørn Fløtre, gründer og forretningsutvikler.

- Medieomtalen som fulgte, skapte stor interesse for produktet vårt. Fordi støy er et problem for mange, ser det ut til at ideen vår festet seg lett i bakhodet på mange, fortsetter han. Nå blir vi møtt med et ekstra positivt syn når vi tar kontakt med arkitekter, kunder og andre, fortsetter han.

Venture Cup vokser
I år møter NTNU konkurranse, ikke bare i den regionale konkurransen fra flere læresteder i Midt-Norge, men senere fra 25 læresteder i den nasjonale konkurransen. Dette er en økning av deltakerinsititusjoner fra seks i fjor.

- Mens NTNU er kjent for å stille med meget bra forskningsbaserte og produktorienterte ideer, kan det være andre som er sterkere når det gjelder tjenestebaserte ideer, sier Nils Henrik Stokke, ansvarlig for den nasjonale finalen i Venture Cup.

KICK-OFF for Venture Cup går onsdag 24. januar. Påmelding.
Lær deg å skrive forretningsplan!
24. januar: Kick-off. Her knyttes kontakter og team etableres. Deretter fortsetter idéarbeidet fram til en ferdig forretningsidé leveres 22. februar.

Første fase av konkurransen munner ut i premiering av de beste ideene - tre fra hvert av fylkene Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal. Alle kan derimot gå videre, få veiledning, og kan levere inn en fullstendig forretningsplan 13. april.

Juryen kårer de to beste bidragene fra Midt-Norge. Disse går videre til den nasjonale konkurransen i september, men til sammen deles det ut seks priser på Innovator 2007, deriblant de nye studentidé-prisene.

Ved Senter for Entreprenørskap tilbys Venture Cup som eget fag (7,5 studiepoeng). Forelesningsrekken utover vinteren går gjennom de viktigste premissene for en godt utarbeidet forretningsplan, og nøkkelkunnskap for etablering av egen virksomhet.

Tekst og foto: Ragnhild Krogvig Karlsen

Meld deg på Kick-Off for Venture Cup innen 22. januar