MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

NETTVERKSDAGEN PÅ DRAGVOLL:
En begivenhet av de sjeldne (5.2.07, 06:57)

Torsdag ble det for første gang på årevis arrangert en egen nettverksdag for studentene på Dragvoll. - Forhåpentligvis vil et slikt arrangement lette overgangen fra studier til jobb for de med en humanistisk og samfunnsvitenskapelig bakgrunn, sier initiativtaker og rådgiver ved Karrieretjenesten, Gro Sivertsen.

VIL LETTE OVERGANGEN: Initiatvtaker og rådgiver ved Karrieretjenesten, Gro Sivertsen, håper på flere årlige nettverksdager på Dragvoll.
I alt 13 bedrifter og stiftelser var representert med stands i gata, og flere av disse holdt også presentasjoner for å informere om sine rekrutteringsbehov.

- Det har selvsagt vært vanlige karrieredager her tidligere, men det som er spesielt med denne dagen er at vi prøver å inkludere også de elementene som skal gjøre det lettere å gå fra å være student til å bli arbeidstaker. Eksempelvis kommer vi og andre med gode råd om hvordan man bør presentere seg og hvilke steg man bør ta på veien mot en framtidig karriere, forteller Sivertsen.

Kompetansepresisering
Hovedfokuset for dagen var ikke bare å få til en møteplass mellom studenter og potensielle arbeidsgivere, men også å rette et søkelys på at det nå er arbeidstakers marked – uavhengig av faglig bakgrunn.

- Grunnen til at jeg tok initiativ til denne dagen var for å kunne vise dragvollstudentene mulighetene som finnes. Mange har en lang vei å gå når det gjelder å se mulighetene i stedet for problemene med arbeidsmarkedet, og det er i den anledning viktig at man blir klar over sin egen kompetanse, sier Sivertsen.

HOPPET I DET: Trainee for Møre- og Romsdal Fylke, Eigunn Stav Sætre, oppfordrer alle til å tørre å satse på alternative karriereveier.
Hun mener at en god karriereplan er nødvendig for å lykkes.

- Når jeg sier ”karriere” så tenker jeg ikke på den tradisjonelle tolkningen av ordet. Jeg tenker i stedet på at man må kjenne seg selv og vite litt om hva man ønsker gjøre her i livet, og planlegge skrittene videre derfra. Hva som venter etter endt studietid ligger ikke som mange tror i hvilke konkrete emnet du tar, men heller i om du har definert og presisert din egen kompetanse for både deg selv og andre, sier hun.

Sin egen lykkes smed
En av dem som har fått erfart dette er trainee i Møre og Romsdal, Eigunn Stav Sætre. Etter avlagt masteravhandling i statsvitenskap har hun nå fått bryne seg på flere forskjellige stillinger og bedrifter i hjemfylket.

- Mitt beste råd til studentene her er at de må tørre å tenke nytt. Stadig flere bedrifter får nemlig øynene opp for kompetansen blant de med samfunnsvitenskapelig og humanistisk bakgrunn. De satser derfor ofte friskt hvis man bare tør å selge seg inn. Sitt derfor ikke med hendene i fanget, men vær aktiv og tidlig ute med å ta kontakt med dem du ønsker å jobbe med, oppmuntrer Stav Sætre.

SØKER DRAGVOLLKOMPETANSE: Dag Ove Johansen og Merete Johansen fra Trondheim kommune håper studenter tar kontakt hvis de ønsker å jobbe skrive oppgave for kommunen.
Stigende etterspørsel
Trondheim kommune var en av flere potensielle arbeidsgivere som torsdag kunne bekrefte at ”dragvollkompetansen” stadig blir mer etterspurt.

- På generell basis kan man si at kunnskap om metodebruk og gode analyseferdigheter er kompetanseområder som dragvollere scorer høyt på, og som arbeidsgiverne i stadig større grad behøver, forteller Merete Johansen ved Trondheim kommune.

Både hun og kollega Dag Ove Johansen mener likevel at det bør bli større bevissthet rundt faktisk kompetanse både hos studentene og arbeidsgiverne.

- Mange studenter kommer hit og spør hva vi kan tilby dem. Det hadde vært mye enklere å besvare det spørsmålet om de heller kom til oss og fortalte hva de ønsker å jobbe med, sier Dag Ove.

TIDLIG UTE: Masterstudent i Kunsthistorie, Annfrid Husby, mener studenter bør bli flinkere til å knytte nettverk så tidlig som mulig i studieforløpet.
Bedring av moralen?
For mange av de frammøtte studentene var gårdagens arrangement en anledning de hadde ventet lenge på.

- Jeg kom hit i dag for å se om det er noen her jeg kan komme i kontakt med som har bruk for min kompetanse. Det er fremdeles over ett år til jeg er ferdig, men jeg tror det er lurt å være tidlig ute og være bevisst på hvordan man profilerer seg, poengterer masterstudent i kunsthistorie, Annfrid Husby.

Hun mener det er positivt at NTNU og næringslivet går sammen om slike arrangement også for dragvollstudentene.

- Jeg synes det bør fokuseres mer på framtidig yrkeskarriere ved de ulike studiene. Slik det er nå er det nærmest et sort hull, og det er kun de ofte abstrakte beskrivelser av mulige jobbmuligheter i studiehandboka man har å gå etter, sier Husby.

ØNSKER BEDRING AV MORALEN: Bachelorstudent i Statsvitenskap, Ellen Christiansen, håper flere fra næringslivet tar veien til Dragvoll framover.
Også bachelorstudent i statsvitenskap, Ellen Christiansen, håper dette er starten på en positiv trend som kan forenkle nettverksbyggingen for studenter ved de såkalte myke fagene.

- Jeg er her i dag fordi jeg er desperat og derfor vil høre med alle bedriftene her om de kan bruke meg til noe. Det er flott at noe slikt endelig arrangeres her og ikke bare på Gløshaugen. Den tydelige nedprioriteringen av Dragvoll virker nemlig uheldig for moralen blant studentene her, og jeg håper derfor det nå skjer noen omprioriteringer både fra NTNUs side og fra næringslivets side, avslutter hun.

Tekst og foto Mari Rokkan