MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Finner glede i bratte læringskurver (9.2.07, 10:12)

Seksjonssjef for rekruttering og opptak ved NTNU, Catharina Lindheim, synes utfordringer er spennende og fulle av nyttig lærdom. Hun ser derfor ikke mørkt på å måtte styrke innsatsen i den pågående kampen om studentene.

- Jeg jobber sammen med veldig hyggelige og morsomme mennesker, som i tillegg er dyktige og kompetente. Det sistnevnte er helt nødvendig for å at jeg skal klare å gjøre jobben min på en best mulig måte. Å kunne dra nytte av hverandres kunnskap er alfa og omega, forteller hun.

Med bakgrunn som siv.ing. i kjemiteknikk fra NTH og med mange år i ulike grener av det private næringsliv på samvittigheten, var det ikke en selvfølge at Lindheim skulle være selvskreven for jobben i en stor og offentlig institusjon. I alle fall ikke i følge henne selv.

- Jeg hadde tenkt litt på om bakgrunnen min kanskje var for variert til at det skulle være en styrke når jeg søkte jobben. Likevel ble jeg jo kalt inn til intervju, så det var kanskje noe i det at jeg har prøvd meg innenfor forskjellige felt som gjorde dem nysgjerrig på mennesket Catharina, smiler hun.

LIKER EN UTFORDRING: Seksjonssjef for opptak og rekruttering, Catharina (Tina) Lindheim er klar for kampen om studentene.
Ønsker helhetlig profilering
Ledelsen ble mer enn bare nysgjerrig: Siden høsten 2005 har sunndalsøringen vært ansatt for å ha det overordnede ansvaret for å få blivende studenter til å velge NTNU – en oppgave hun har gått inn i med friskt mot.

- En av de største utfordringene for rekruttering framover er den økende konkurransen. Vi må profilere NTNU som et breddeuniversitet med en naturvitenskapelig og teknologisk hovedprofil. For å få dette til på en ordentlig måte må vi alle gå sammen om å signalisere det samme, sier LIndheim.

- Den pågående kampen om studentene, både nasjonalt og internasjonalt, vil være en reell utfordring framover. Vi er mange som jobber med å synliggjøre NTNU internasjonalt, og det må vi gjøre etter en felles internasjonaliseringsstrategi – både med tanke på hvor, hvorfor og hvordan, poengterer hun.

God hjelp i studentene
En av hovedoppgavene til sekjsonssjefen er å diskutere, planlegge og koordinere tiltak som skal fremme rekrutteringen og dermed opptaket ved NTNU. Eksempelvis kan dette være skolebesøk, utviklingen av kataloger og messebesøk. For sistnevnte tror Lindheim at de har strategien klar.

- Vi på seksjonen stiller stort sett ikke personlig på messebesøk eller lignende. Det fungerer i stedet best å la studentene selv representere. Vi får nemlig kjempegode tilbakemeldinger fra både skoleelever og foreldre om at representantene våre opptrer profesjonelt og er gode til å gi informasjon, forteller hun.

På siste utdanningsmesse i Trondheim kunne Lindheim se noe av grunnen.

- Da jeg kom gående inn på standsområdet var det mange utsendte fra ulike høyskoler og universiteter som bare satt i en stol og tastet på mobilen. På vår stand stod de i stedet smilende, åpne og tilgjengelige, noe som selvfølgelig har mye å si for kommende studenters inntrykk av universitetet. De studentene som jobber for oss er en flott og dyktig gjeng som fortjener all ros, sier Lindheim stolt.

Vil ha full oversikt
Selv om NTNU både i fjor og året før der igjen har vært den store nasjonale vinneren på rekrutteringssiden, så betyr ikke det at det hviles på laurbærene i studieavdelingen.

- Det å få oversikt over hva som skjer ved de ulike fakultetene og sette seg inn i nye tilbud er en kontinuerlig del av jobben. I tillegg jobbes det stadig med å få seksjonen til å fungere optimalt ved at vi får til vaner som gjør at vi kan dra nytte av hverandres kunnskaper. Målet mitt framover er rett og slett å kjenne NTNU så godt som mulig, sier Lindheim.

Hun innrømmer at det i perioder av året er stor arbeidsbelastning på seksjonen, og at hun gjerne skulle sett at det var mulig å få rekruttere et hode til ved opptakskontoret.

- Oppgavene øker både i omfang og belastning samtidig uten at midlene våre gjør det samme. I tillegg skulle jeg gjerne ønske at kontorene våre på Gløs og Dragvoll var på samme område. For å få til et best mulig samarbeid behøver vi å flytte sammen, noe jeg håper skjer etter hvert med tanke på samlokaliseringen, sier Lindheim

Blir så lenge hun kan
Når ikke jobben kaller, så er det i stedet en jente på 2 år og praktiske husholdningsoppgaver som tar størsteparten av oppmerksomheten og tiden til Lindheim. Avkobling skjer i form av ”Gullrekka” på TV fredagskvelden, gammel musikk eller sosiale begivenheter der hun får lov til å synge høyt sammen med likesinnede.

- Jeg tror jeg er yngre enn mine 36 år, er som oftest blid og tuller ganske mye. Det finnes blant annet en video ute og går blant mine kolleger der jeg framfører et aldri så lite ”dansenummer”. Jeg er nemlig ikke redd for å dumme meg ut, smiler hun.

Med unntak av to år på Sunndalsøra, har Lindheim bodd i Trondheim siden 1989. I disse tider flytter hun inn i nytt hus og framtiden ser dermed heltrøndersk ut.

- Jeg har ingen planer om å flytte på meg eller skifte jobb med det første. Selv om det hender at jeg savner forretningsaspektet fra det private næringsliv, så ønsker jeg å være i denne jobben så lenge det fortsatt finnes utfordringer og læringsmuligheter. Og selvfølgelig så lenge jeg fungerer og de ønsker å ha meg her, avslutter Lindheim.

Tekst og foto Mari Rokkan