Nyhetsjeger midt i grøtfatet
(8.2.07, 07:57) Teknisk Ukeblad (TU) henter mye stoff fra teknologimiljøene i Trondheim. Nå har bladet like godt etablert seg med lokalredaksjon på Gløshaugen. Hver mandag og tirsdag framover skal TU-journalist Espen Leirset ha kontorplass ved NTNUs informasjonsavdeling i Hovedbygget. Ordningen henger sammen med at Leirset har halv pappapermisjon og bor i Trondheim.
|
NYHETSJEGER: Leirset håper på mange nye tips, spesielt om nyheter innen IT, bygg, offshore, energi og nyskaping. |
Stoffleverandør
– På denne måten slipper jeg å langpendle til Oslo. Det er selvsagt en stor fordel for meg, men vi tror også at TU vil tjene på løsningen. Teknologimiljøene i Trondheim har alltid vært gode stoffleverandører for TU. Nå har vi mulighet til å komme tettere på kildene og fange opp enda mer av det som skjer, sier nyhetsjegeren.
Ved å plassere seg så å si midt i grøtfatet, håper han at terskelen for å ta kontakt blir lavere, og at det strømmer på med ideer og tips til nye ting å skrive om.
– Vi har alltid behov for ideer fra folk som jobber her. Vi savner å få innspill til aktuelle saker. I utgangspunktet er jeg interessert i det meste. Bladets satsingsområder er IT, bygg og anlegg, offshore, energi og nyskaping. Derfor blir stoff fra disse miljøene ekstra interessant, understreker Leirset.
NTNU-ambassadør
Journalisten er utdannet ved Sosiologi og statsvitenskap ved NTNU og har tilleggsfag i journalistikk. Før han begynte i TU for et par år siden, var han blant annet nyhetsjournalist i Adresseavisen i flere år.
Vi kan trygt slå fast at TUs nyhetsdekning fra Trondheim og NTNU ikke akkurat ble mindre etter at Leirset begynte. Han har fordelen av å kjenne fagmiljøene godt. At han har flere ingeniører i familien er heller ingen ulempe.
- Det sier seg nesten sjøl at mye av det vi kommer borti i Midt-Norge har tilknytning til NTNU og Sintef. Men svært mange av dem jeg snakker med ellers også er utdannet ved NTNU, forteller Leirset, og gleder seg til å jobbe herfra en periode.
Han ser ikke bort fra at ordningen kan bli langvarig, men foreløpig er avtalen fram til sommeren.
Av Synnøve Ressem TU på nett
|