MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

3 millioner klikk! (13.2.07, 08:21)

I natt passerte statistikken tre millioner klikk på universitetsavisa.no, og i alt 4.765.000 lesninger av egenprodusert redaksjonelt stoff, inkludert leserbrev. Men er DU fornøyd med UA?

TRINE ANNFELT ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier følger bare sporadisk med i Universitetsavisa. - Jeg leste den grundig da den kom på papir og kunne tas med hjem. På jobben blir det ikke tid, sier Annfelt.
I disse dager offentliggjøres opplagstallene til landets aviser. Noen utropes til vinnere, og andre til tapere.

Universitetsavisa vaker litt i begge kategoriene; vi holder oss med en mer eller mindre trofast flokk på et par tusen lesere, men med svært lav oppslutning blant studentene.

Faktor på én komma fem
Universitetsavisa ble lansert på nett i sin nåværende drakt i september 2002, mens statistikken over nettrafikken løper fra 3. mars 2003.

METTE MOEN ved Institutt for laboratoriemedisin, barne- og kvinnesykdommer leser ikke Universitetsavisa. - Jeg blir overlesset med ulike blader og tidsskrifter, og må prioritere. Viktig informasjon kommer sannsynligvis på Innsida, mener Moen.
I løpet av en normaluke registreres om lag 20.000 besøk på universitetsavisa.no. Hver besøkende leser i gjennomsnitt 1,5 saker når hun er innom.

Det som teller i denne statistikken er leserbrev og egenprodusert stoff – ikke medregnet de tre topplenkene, og heller ikke RSS-feedene i høyremargen på åpningssiden.

I en slik normaluke er det altså 30.000 lesninger av små og store saker fra NTNUs indre liv, og noen impulser fra (universitets)verden utenfor finnes også.

Gammelt nytt er pop
For tiden jobber to NTNU-medarbeidere med Universitetsavisa. I tillegg leverer en håndfull frilansere, stort sett studenter, jevnlig artikler som ofte er basert på tips fra hele organisasjonen.

FAKTA

Selvangivelse UA
Siden 3. mars 2003 er det publisert 3.118 artikler og leserinnlegg, som fordeler seg slik:

  • 639 saker i 2003
  • 809 saker i 2004
  • 687 saker i 2005
  • 859 saker i 2006
  • 124 saker i 2007

  • De viktigste ”frilanserne” er imidlertid dere som leser dette. Leserbrevene utgjør rundt tretti prosent av stoffet, og dette er populær lektyre!

    Noe av grunnen til at lesernes egne innlegg scorer så høyt, er at de åpenbart har lang levetid – selv fire år gamle leserbrev har gjerne mellom 50 og hundre treff i måneden.

    Også redaksjonens eget stoff blir søkt opp og lest om igjen, selv om det har fått stå både uker, måneder og år i UA-arkivet.

    Gammelt nytt er altså heller ikke å forakte for den typiske UA-leseren.

    Ny papiravis eller laissez faire?
    Til tross for Universitetsavisa ikke har dekket alle tips som har kommet inn til redaksjonen disse fire årene som nettavis, danner det rikholdige arkivet – sammen med forskningsstoffet i magasinet Gemini – likevel et representativt bilde av virksomheten ved NTNU.

    SER HVA SOM SKJER: Svært mange NTNU-ere liker å følge med på Universitetsavisas direkte rapportering fra styremøtene – her ved Arne Asphjell (t.v.) og Kenneth Stoltz.
    Hva som skjer fremover, er uvisst. NTNU-styret har siden mars 2006 bebudet en gjennomgang av Universitetsavisa, og relansering av den gamle papirutgaven er en del av den vurderingen styremedlem Svein Lorentzen har varslet at han ønsker styret skal se nærmere på.

    Men foreløpig går alt som før. Layouten er i hvert fall den samme gamle.

    En leserundersøkelse som Norfakta gjennomførte i 2005 viser imidlertid at studentene har liten kjennskap til UA.

    Og redaksjonsrådet, som hvert år skal rapportere til NTNU-styret om hvordan avisa fyller de oppgavene den er tillagt, har ikke vært i funksjon siden 2005.

    Hva mener DU?
    Time Magazine kåret nettopp årets navn for 2006: YOU. Begrunnelsen: ”DU kontrollerer informasjonsalderen. Velkommen til DIN verden”.

    Du er allerede en betydelig innholdsleverandør til Universitetsavisa gjennom tips, leserbrev og direkte tilbakemeldinger.

    I anledning vårt lille tremillionersjubileum spør vi derfor om hva du synes er bra, hva du synes er dårlig. Hva du vil lese mer om, og hva vi kan spare oss å bruke kalorier på.

    Kort sagt: hva vil DU med Universitetsavisa?

    TERJE MALVIK ved Institutt for geologi og bergteknikk leser UA hver dag. - Avisa kan gjerne bli mer pågående, synes Malvik.
    Vil ha mer gravende journalistikk
    Vi spurte noen av våre potensielle lesere blant de NTNU-ansatte hva de synes om avisa. To av tre svarte at de leser avisa kun sporadisk, eller ikke i det hele tatt.

    Men Terje Malvik, leder ved Institutt for geologi og bergteknikk, er blant de tre-fire tusen som stikker innom daglig:

    - Ja, jeg leser Universitetsavisa. Det gikk en god tid før jeg fikk rutine på det etter at papirutgaven falt ut, men er nok inne og sjekker daglig nå om det er stoff av interesse.

    - Hva liker du best ved UA?

    - Jeg synes direkte reportasjer fra f.eks. styremøter er fint, og viser noe av mulighetene denne formen for nyhetsformidling over nett har til å være aktuell. Fortsett med det. Det har også vært noen ok oversiktssartikler hvor dere har utøvd litt gravende journalistikk, mener Malvik.

    - Hva jeg kunne ønske meg mer av? Tja, kanskje litt mer stoff fra operative enheter om hva vi baler med i hverdagen, men det går jo like mye tilbake på oss selv. Vi må jo da kanskje bli flinkere til å formidle slikt stoff, eller ta initiativ. I en travel hverdag blir det ikke prioritert. Kanskje dette ikke heller er hensiktsmessig med dagens universitetsavis. Men kanskje dere skal bli mer pågående, eller gravende, antyder Terje Malvik.

    Har du meninger om UA?

    Gi oss tilbakemelding

    Redaksjonen

    Norges beste internavis: UA på papir
    Retningslinjene for UA