Utestengelse førte til mistillit
(6.3.07, 12:32) Onsdag skal Studentersamfundets medlemmer avgjøre om styret må trekke seg etter et mistillitsforslag fra to av gjengene på huset. Student-TV sender direkte fra kveldens møte. - De prinsippene vi har lagt til grunn for straffen er vi mer enn villige til å gå av på, sier leder for styret på Studentersamfundet, Edina Ringdal. Les mistillitsforslaget her.
Ikke siden 1968
Mistillitsforslaget er på mange måter historisk, ettersom dette ikke har skjedd i nyere tid. Sist et styre på Samfundet måtte gå på grunnlag av mistillit var i 1968. Mistillitsforslag var vanligere før og ble som oftest reist på grunn av politiske motsetninger.
|
VILLIG TIL Å GÅLeder av styret på Studentersamfundet, Edina Ringdal, sier at styret er villige til å gå dersom medlemmene av huset er mot de prinsippene som ligger til grunn for utestengelsen av åtte medlemmer. Arkivfoto NTNU Info. |
Startet med fallulykke
I forbindelse med at en ung mann datt ut av vinduet fra Forsterkerkomiteen (FK) sin hybel har tre av gjengens medlemmer fått en straff på 12 måneders utestengelse, mens Videokomiteen (VK) har fått et av sine medlemmer utestengt i 13 måneder. Disse regnes som deltakere i ulykken.
Fire andre medlemmer av Studentersamfundet har fått en straff på henholdsvis to uker på grunn av manglende inngripen. De dømte vil bli fratatt gjengkortene sine i denne perioden og nektet tilgang til Studentersamfundet.
- Vi har valgt å skille mellom de som var deltakere, og de som var observatører til ulykken, bekrefter Ringdal.
Som lyn fra klar himmel
Edina Ringdal tar mistillitsforslaget meget alvorlig, og sier at det kom svært overraskende på styret. Styret leste opp straffene under lørdagens møte på Studentersamfundet, og var forberedt på reaksjoner, men noe slikt hadde de ikke ventet seg. Ringdal mener at straffen er en måte de involverte kan gjøre opp for seg på.
- Det kjennes rart å få reist et mistillitsforslag mot seg når man føler at man bare har gjort jobben sin, innrømmer Ringdal.
Måtte få reaksjoner
Styret mener at handlingen som ble foretatt på hybelen til FK var så alvorlig at man var nødt til å få en skikkelig reaksjon.Ringdal bekrefter at dommen har falt på vegne av Studentersamfundet som medlemsorganisasjon. Dette er det prinsippet man har fulgt i alle disiplinærsaker man har hatt, ifølge henne.
- Styret er ikke ansvarlige for driften av Studentersamfundet. Det blir opp til finansstyret på huset å avgjøre om hele Studentersamfundet blir rammet av dette, kommenterer Ringdal.
Nøye overveid
Lederen for Studentersamfundet syntes det ville være rart om Samfundet ikke kan overleve ett år uten fire medlemmer etter et så grovt tillitsbrudd. Ringdal føler at styrets ansvar er å sørge for at noe slikt aldri vil hende igjen, men understreker at avgjørelsen som har vært tatt i forbindelse med denne saken har vært langt fra enkel og at styret har veid forskjellige argumenter opp mot hverandre hele tiden i forbindelse med straffeutmålingen.
- Det er svært mange følelser involvert i forbindelse med utestengelsen, legger Ringdal til.
Må bruke stemmeretten
Førstkommende onsdag skal altså styrets skjebne avgjøres. Alle medlemmer av Studentersamfundet har stemmerett, og styrets leder oppfordrer folk til å møte opp for å avgi sin stemme. Ringdal mener at saken i hovedsak dreier seg om at alle medlemmer av Studentersamfundet er like mye verdt.
- Det er det jeg håper den prinsipielle diskusjonen i Studentersamfundet kommer til å handle om, avslutter hun.
Av Knut Sørheim
Universitetsavisa har vært i kontakt med gjengsjef i Forsterkomiteen, men hun ønsker ikke å uttale seg utover pressemeldingen (lagt ut som egen sak, se nedenfor) som er sendt ut i forbindelse med mistillitsforslaget. Aktiv debatt på Samfundets nettsider Kveldens møte vil sendes direkte (streames) på nettsidene til Student-TV Les også:
Pressemelding fra forslagsstillerne
|