MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

SAMFUNDET:
Fred og forsoning (8.3.07, 07:04)

Med 86 stemmer for og 542 stemmer mot, har Studentersamfundets medlemmer talt. Styret har fremdeles studentenes tillit.

- Tusen takk for fornyet tillit, og takk til alle som bidro til at dette ble en saklig og god debatt, sa en rørt, men lettet Edina Ringdal etter kveldens møte i Storsalen. Hun er fremdeles leder av Studentersamfundet.

GOD DEBATT: Debatten med utenriksministeren var meget vellykket til tross for at styret hadde et mistillitsforslag hengende over seg.
Stappfullt
Det var onsdag kveld at Studentersamfundets medlemmer skulle stemme over et mistillitsforslag mot styret på huset. Personene som fremmet forslaget var Kari-Anne Edvardsen, fra Forsterkerkomiteen (FK) på Studentersamfundet og Anders Garmo fra Videokomiteen (VK).

Sjelden har Storsalen vært mer stappfull av mennesker. Folk stod i tette klynger på galleriet og det var satt fram ekstra stoler på gulvet.

Det stod nemlig ikke bare et mistillitsforslag på dagsorden. Norges utenriksminister hadde også tatt turen til Studentersamfundet denne kvelden for å snakke om norsk utenrikspolitikk. Etter to avlyste møter, fikk studentene endelig anledning til å fortelle Jonas Gahr Støre det de hadde på hjertet.

TREKK FORSLAGET: Sjur Atle Henriksen var blant flere som ba personene bak mistillitsforslaget om å trekke det tilbake.
Fred i luften
Allerede i begynnelsen av møtet startet det som skulle bli en følelseladd aften. Sjur Atle Henriksen inntok talerstolen under punktet «Politisk femminutt», hvor han ba Edvardsen og Garmo om å trekke mistillitsforslaget tilbake.

- Vi risikerer en vedvarende splid i Samfundet dersom medlemmene må stemme over dette mistillitsforslaget, sa han i sin appell. Appellen mottok tordnende applaus fra Storsalen.

Gahr Støre understreket flere ganger i sitt foredrag viktigheten av dialog og forsoning i internasjonal politikk. De ferskeste medlemmene av Studentersamfundets Interne Teater sørget for at delen av møtet med Gahr Strøre ble avsluttet med at storsalen sang «I natt jag drömde» av full hals.

Dette var ikke kvelden for hat og sinne, dette var kvelden for fred og forsoning.

MÅTTE FORSVARE SEG: Studentersamfundets leder Edina Ringdal ble nødt til å svare på kritiske spørsmål fra Storsalen.
Litt ampert
Stemningen i storsalen var tydelig nervøs da mistillitsforslaget skulle opp til debatt. Normalt er det Samfundets leder og nestleder som er ordstyrer og referent under møtene i Storsalen. Men med et mistillitsforslag til behandling, ble Jan David Ytrehus og Åge Halvorsen fra Rådet på Studentersamfundet kalt inn som møteledere.

Til tross for at kvelden hovedsakelig var preget av fred og harmoni, ble det til tider amper stemning. Debatten bar tydelig preg av at dette var en personlig sak både for dem som sto bak mistillitsforslaget, og for det sittende i styret.

Flere ganger ble det appellert til Edvardsen og Garmo om å trekke mistillitsforslaget. Underveis i møtet kunne man tydelig merke på applausen at styret hadde storsalens tillit. Avstemningen i seg selv var derfor aldri spennende.

RØRENDE: Det var mangt et fuktig øye i storsalen da Studentersamfundets kor, Pirum, inntok scenen.
Tårevåt avslutning
Da sangkoret Pirum inntok scenen mot slutten av debatten, klarte ikke lenger lederen av Studentersamfundet å holde tårene tilbake. Og hun var nok ikke den eneste.

Under punktet «eventuelt» erklærte ansvarlig redaktør for StudentTV (STV) sin sympati med FK og deres vanskelige situasjon. I den anledning lovet han at STV skulle bidra med det de kunne for å gjøre hverdagen for FK lettest mulig i tiden som kommer, ettersom gjengen kommer til å være redusert i et år fremover på grunn av utestengelsene.

FKs gjengsjef Kari-Anne Edvardsen tok nederlaget svært tappert, og sa etter avstemmingen at hun var glad for at man fikk tatt diskusjonen i storsalen, og at hun håpet styret tok til etterretning at de ikke har full tillit hos alle medlemmer av huset.

Edvardsen understreket også at hun var ferdig med saken, og at dette ikke hadde vært noen personlig vendetta mot styret.

STRAKK UT EN HÅND: Forsterkerkomiteens gjengsjef Kari-Anne Edvardsen inviterte styret til fredsbrus etter møtet da det ble klart at mistillitsforslaget hadde falt.
Både Edvardsen og Ringdal mottok stående applaus fra Storsalen etter at de hadde holdt sine avsluttende taler.

- Jeg ønsker selvsagt styret velkommen til FK sin hybel, og håper at dere vil ta en fredsbrus hos oss etter møtet, avsluttet Edvardsen. Et tilbud som en svært rørt leder av Studentersamfundet takket ja til.

Tekst og Foto: Knut Sørheim

Adressas omtale av møtet
Duskens omtale av møtet