MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

Gaute Kristiansen: Karismatisk kaptein (19.3.07, 06:39)

NTNUIs nyvalgte styreleder tar kommende år over roret på det han betegner som en flott skute med stø kurs framover. Samtidig lover han også å blåse ny vind i seilene på Norges største idrettslag.

- Jeg synes det er kjempeallright å få lov til å representere noe så positivt som NTNUI, og stiller meg svært ydmyk til den gode jobben tidligere styrer har utført. Likevel må det ikke bli en sovepute at vi allerede har mange medlemmer og at klubben drives godt. Vi er nødt til å stå på og jobbe aktivt med både nye og gamle ideer slik at folk skal fortsette å velge oss i framtiden, sier en engasjert Gaute Kristiansen.

NORGES STØRSTE IDRETTSLAG: Gaute Kristiansen er stolt av at så mye som halvparten av Trondheims studentmasse er medlem av NTNUI.
Over gjennomsnittet
Tjuetreåringen fra Oslo kan best beskrives som over gjennomsnittet ivrig og aktiv; egenskaper som har kommet godt med i de siste ukers innkjøringsfase for styret. Hundre års historie skal læres og medarbeidere motiveres. Som fulltidsstudent ved produktutvikling og produksjon i tillegg, har han derfor lovprist den siste tids tiltaksuker.

- Jeg skal ikke legge skjul på at jeg bruker mye av tiden min på Idrettsbygget. Opp til åtte timer daglig gikk med de første ukene, men jeg regner med å være nede på omtrent tre timer daglig etter hvert. Da tror jeg også det er forenelig med å være fulltidsstudent, smiler Kristiansen.

Positiv utstråling
Helt fra barnsben av har han etter eget utsagn blitt hjernevasket til å holde kroppen i form. Det var derfor ikke rart at det første han gjorde som fersk student i Trondheim var å melde seg inn i NTNUI.

- Jeg startet først som vanlig mosjonist, men ble etter hvert også engasjert i windsurfinggruppa. Deretter ble jeg økonomisk ansvarlig i styret, og fant til slutt ut at jeg skulle stille til ledervalg. Jeg blir nemlig ofte veldig gira hvis jeg brenner for noe, og går da inn i det med full tyngde, forteller han.

GULT ER KULT: Gaute Kristiansen planlegger nye og forbedrede NTNUI-effekter, men lover at fargene skal bestå.
Kristiansen smiler mye mens han prater, og legger ikke skjul på at han liker å snakke om klubben i sitt hjerte. Han ser nesten uforskammet lite mørkt på å skulle lede en organisasjon med like mange meninger som det er medlemmer.

- Jeg prøver å være åpen for forslag og ha en positiv aura rundt meg. På den måten både tror og håper jeg at vi skal få til et bra samarbeid og bygge et godt fellesskap mellom alle de frivillige, poengterer han.

Ønsker større fellesskap
Etter Kristiansens mening er nemlig mangelen på fellesskapsfølelsen en av NTNUIs største utfordringer framover. Han ønsker derfor at flere tiltak for å bedre denne settes ut i livet så snart som mulig.

- Jeg tror at det viktigste er å få både gruppene og mosjonistene til å føle at de er en del av den samme tingen. Hvis flere engasjerer seg i mer enn selve treningen, så vil vi nok se at følelsen av felleskap øker. Eksempelvis så bør gruppelederne ha mer kontakt med hverandre og kanskje engasjere seg i ulike prosjekter sammen, sier han.

Halvparten av studentene er medlemmer
Kristiansen tror også at SiT og NTNUs prioriteringer på å få studentene til å drive med ulike aktiviteter både har vært og er veldig positiv i den sammenhengen, selv om han gjerne skulle sett at ordet ”trening” ble byttet ut med ”aktivitet”.

- Vi må si oss godt fornøyd med at NTNUI er det eneste studentidrettslaget i Norge som kan skilte med at 50 prosent av studentmassen i området er medlemmer. Man skal lete lenge etter styrkerom og saler som brukes mer, så det vi bør satse på framover er å også tilby ulike aktiviteter utendørs, sier han.

NY GIV: Det nye idrettsbygget på Gløs er så langt en stor suksess for de treningsglade.
NTNUI-branding
Et annet ledd på veien mot enda større suksess for NTNUI tror Kristiansen ligger i en fornying av merkenavnet NTNUI og effektene som selges rundt det.

- Jeg tror vi bør gjøre undersøkelser om hva studentene assosierer NTNUI med, og ut fra dette kanskje gjøre noen forandringer. Eksempelvis er t-skjortene våre litt gammeldags i formen og bør gjøres noe med, sier han.

For de som måtte frykte at den grønne og gule fargen forsvinner, understreker Kristiansen at det nok aldri kommer til å skje.

- Drømmen min er at det om et par år vil være en person med en eller annen NTNUI-effekt å se på alle lesesaler rundt om i byen. Vi må gjøre oss mer synlige og satse litt alternativt, men samtidig ta vare på tradisjonene. NTNUI er en uslipt diamant av hittil ukjent verdi, og jeg håper å kunne bidra med å løfte denne opp og fram, sier han.

Sunnere profil
Gründermentaliteten som Kristiansen nå ønsker å bruke på NTNUI, gjør seg også gjeldende i hans private sfære. Ved siden av engasjement, studier og kvalitetstid med kjæresten og venner, sysler han nemlig med egne forretningsprosjekter, og ønsker etter hvert å søke seg inn på NTNUs Entreprenørskole.

KAN SLAPPE AV: Gaute Kristiansen forsikrer at han er som andre dødelige og at også han liker sjokolade, øl og film.
- Jeg har et eget firma der jeg prøver å designe surfeklær, og etter hvert vil jeg også importere klær av økologisk bomull og som er fair trade-merket, forteller han. En slik sunnere og mer miljøvennlig profil mener han at også NTNUI med fordel kan adoptere.

- Jeg håper at vi kan få satt i gang flere miljøvennlige og helsebringende tiltak. Eksempelvis bør vi begynne med noe så enkelt som papirsortering ved Idrettsbyggene, og det hadde også vært morsomt om det fantes en egen NTNUI-meny i kantina som var litt sunnere enn de andre tilbudene, sier han.

Tror på god karma
Selv om Kristiansen naturlig nok er mye opptatt av trening og sunnhet, så har han likevel ingen problemer med å innrømme at han ofte sverger til både sjokolade, kaker og øl.

- Første året i Trondheim bodde jeg i et kollektiv med bare gutter. Der lagde vi kaker hver dag, og det er noe jeg savner litt. Dessuten faller jeg alltid for sjokoladetilbudene som SiT Kiosk ofte fører, smiler han.

I tillegg til søte utskeielser prøver han også å koble av med både yoga, matlaging, oppvask og filmtitting, og tror at en kombinasjon av utskeielser og trening er det som skal til for å få en god studietilværelse.

- Det er veldig viktig med avkobling for å få tilbake overskuddet slik at man får ny giv til å engasjere seg. Jeg legger meg gjerne i sofaen for å se en film hvis jeg har tid. Men det bør helst være en film jeg har leid og ikke lastet ned, sånn for karmaens skyld, avslutter han.

Tekst og foto Mari Rokkan

NTNUI på nett