MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

ORIGINAL REKRUTTERING:
NTNU på båtmesse (26.3.07, 11:27)

NTNU hadde stand på båtmessen som ble avsluttet i helga. Hensikten var å få kontakt med båtprodusenter, samt å rekruttere studenter.

Finske Guy Lönngren er professor II ved Institutt for produktdesign, men akkurat dette året er han i full professorstilling – et vikariat. Iderike Guy er opptatt av seilbåter, og det var han som hadde ideen til at NTNU burde bruke båtmessen ”Sjøen for alle” til å gjøre NTNU mer synlig.

GODT BESØK: Selv om NTNUs stand lå i andre etasje, ble den godt besøkt på båtmessen "Sjøen for alle".
Mest spennende stand
Og det klarte han med bravur. Bladet Seilas kåret NTNU-standen til messens mest spennende, se artikkel. Helt alene om oppgaven var han ikke. Guy er opptatt av å involvere andre miljø ved NTNU som tilhører gruppen kreativt tenkende, og messedeltagelsen skjedde i samarbeid med marin teknikk og professor Sigurd Støren ved Institutt for produktutvikling og materialer.

- Det er veldig positive rapporter jeg har fått fra studentene som har vært på messa, sier han. – Resultatet ble vel så bra som vi kunne forvente. Vi har hatt mange interessante samtaler med ulike grupper.

Seilbrett pluss
Et studentprosjekt Guy tok med til Lillestrøm, er en såkalt rekrutteringsjolle, en minibåt som kan deles i to for transport og kan karakteriseres som en mellomting mellom seilbrett og seilbåt.

- Et seilbrett er det enkleste redskapet for å oppnå kobling mellom menneske og vind på sjøen, sier han, og utdyper at rekrutteringsjolla som nå utvikles er mer enn et seilbrett, men fortsatt enkel i bruk og et godt redskap for å lære hvordan vind og krefter virker.

Et annet studentprosjekt på messen som ble presentert på messen var en turseiler på seks meter. Det er en åpen båt, som med enkle håndgrep kan gjøres om til en lukket cockpit med overnattingsmulighet.

BÅTDESIGN ligger Guys hjerte nær, og han har et imponerende mangfold å vise til i sin portfolio. Bildet på skjermen viser en "superliner" han har designet for Kværner Yards i Finland.
Ønsker kobling til industrien
I tillegg til at unge besøkende kan få innsikt i spennende studentprosjekter ved NTNU, røper Guy at en hovedhensikt med messedeltagelsen er å nå ut til industrien i håp om å få til et samarbeid.

- Vi vil vise at fagmiljøet ved NTNU kan være en god partner for båtindustriens utviklingsprosjekter, påpeker han.

Guy synes båtindustrien er for konservativ, og vil gjerne bruke studentene og NTNU-kompetansen til å nå ut til produsentene med mer spreke løsninger.

Nye prosjekt på gang
- Det går an å tenke stort i et lite land, sier Guy Lönngren. Det har han bl.a. bevist med egenutviklede konsepter. I tillegg til professorjobben, driver han et familieforetak i Abo, Finland. Guy Design Group heter designkontoret som har kona og to sønner som ansatte. Kona er forøvrig fra Trondheim, Agnes Reimers, og er en medvirkende årsak til at Guy har en velutviklet kontakt med miljøet her.

I tillegg til båt er design av hus, interiør, tog, caravan samt energibruk sentrale tema i Guys faglige aktivitet. Hans prosjektmappe viser et imponerende mangfold og stor iderikdom. I forbindelse med høstens Technorama planlegger den iderike finnen et spennende prosjekt som vi snart kommer tilbake til.

Tekst og foto Arne Asphjell

Guy Design Group
Sjøen for alle