BYDAGEN: Dårlig vær, dårlig oppmøte
(20.4.07, 06:39) I fjor møtte 200 frivillige opp på Bydagen. I år håpet man på dobbelt så mange, men istedet ble det knapt 100. Skuffende, innrømmer styret i Studentersamfundet. |
DÅRLIG VÆRJon Forbord fryktet at det skulle begynne å regne, og frykten var ikke ubegrunnet. |
- Jeg har kjent et kaldt gufs i hele dag og ventet i grunnen bare på at regnet skulle komme, forklarer Jon Forbord som er økonomi- og internansvarlig i Studentersamfundets styre.
Bedre informasjon
Iført røde t-skjorter skulle Studentersamfundets medlemmer vise byens befolkning at studentene har mer å fare med enn fyll og spetakkel. I underkant av 100 personer vitner om et dårlig engasjement hos studentene når Samfundet består av flere tusen medlemmer.
Informasjonsansvarlig ved Styret på Studentersamfundet, Ingrid Hunstad Kalstad, erkjenner at oppmøtet har vært skuffende og at manglende informasjon kan ha noe av skylden i tillegg til det begredelige været.
- Det er mulig at vi har vært for dårlige til å skape blest rundt arrangementet, sier hun. I tillegg er det lett å skylde på været, legger hun til.
Premie til deltakerne
Kalstad mener at man kanskje også kunne ha trukket til seg flere deltakere dersom man hadde hatt noe å lokke studentene med.
- I år har vi loddet ut en sykkel. Det er mulig at man må vurdere å øke antallet premier neste år, kommenterer hun.
|
JUNGELMOTIVEn svart gorilla var et av flere jungelmotiv da medlemmer av Studentersamfundet malte et av rommene i Andungen barnehage. |
Genial mulighet
Leder for Velferdstinget (VT), Sebastian Eidem, syntes Bydagen er et veldig godt tiltak, og at det derfor er synd at så få stilte opp under årets arrangement.
- Bydagen er en genial mulighet for studentene til å vise at man ikke bare gjør ting for seg selv, men også for byen, kommenterer han.
VT støtter Bydagen med 10.000 kroner i året, og har planer om å fortsette med det så lenge tiltaket gjennomføres.
Eidem er overbevist om at studentene bryr seg om hvordan det ser ut rundt dem og hvordan befolkningen oppfatter dem. Likevel frykter han at manglende tilhørighet kan være noe av årsaken til det labre engasjementet. Svært mange av studentene har tross alt ikke det samme forholdet til Trondheim som det trønderne selv har.
- Manglende tilhørighet kan bidra til manglende ansvarsfølelse, og manglende ansvarsfølelse kan bidra til manglende engasjement, tror han.
|
GODT TILTAKVelferdstingets leder, Sebastian Eidem, støtter gjerne Bydagen med 10.000 kroner i året. |
Malte og rakte
Noen av Studentersamfundets medlemmer valgte likevel å trosse vær og vind for å gi sitt bidrag til Trondheim by. Blant annet kunne man se et titalls personer i røde t-skjorter som stod utenfor Domkirken og raket løv.
Ingrid Hunstad Kalstad må si seg godt fornøyd med innsatsen til de fremmøtte.
- Trondheim bydrift er veldig fornøyde med jobben som er gjort. Det er ikke mange personer som har den jobben til vanlig, kommenterer hun.
Også Andungen barnehage på Øya kunne glede seg over studentenes tjenester. En gruppe kreative ildsjeler har tegnet og malt veggene i et fremtidig lekerom for barna.
- Temaet skal være jungel, men utover det har man ganske frie tøyler, forklarer Einar Hallgren som er en av kunstnerne.
Tekst og foto Knut Sørheim |