Unik kulturportal
(2.5.07, 06:30) Niende og tiende mai er det duket for premiere på den studentdrevne festivalen ”Innsyn” ved Dokkhuset. Her får mangfoldet av kunstneriske uttrykk skapt av studenter ved NTNU en sjelden mulighet til å presenteres for folk flest. - Navnet sier det meste: Vi vil med dette gi et innblikk NTNUs kulturelle bredde og potensial som hittil har vært relativt godt skjult for utenforstående, sier PR og markedsansvarlig for festivalen, Ingvild Simonsen.
|
FLOTT LOKALE: Hilde Nordmo (t.v.), Ingvild Simonsen og Hanna Hvattum tror Dokkhuset er en perfekt arena for å synliggjøre NTNUs kulturelle mangfold. |
Festival som fag
Som en del av eksamenen i faget ”Produsent- og arrangørkunnskap” har hun og sju andre studenter kun hatt få måneder til rådighet for å stable den nye festivalen på beina. På tross av alle praktiske gjøremål og utfordringer som dette medfører, har arrangørene lykkes i å få stand et bredt og innholdsrikt festivalprogram hvor alt er gratis.
- Vi kommer til å ha to helt fulle dager med aktiviteter fra klokken ti om morgenen til elleve om kvelden. Det vil blant annet bli vist både barne- og voksenteater av studenter ved drama/teater, kortfilmer fra studenter ved medieproduksjon, kunst fra studenter ved kunstakademiet og i tillegg et utall av musikalske innslag innen både rock, bluegrass og klassisk fra studenter ved musikkonservatoriet, forteller Simonsen.
Utfordrer teknologiprofilen
Arrangørene som selv har bakgrunn fra drama/teater ved NTNU, håper at den nye festivalen ikke bare vil gi innblikk, men også bidra til å både styrke de ofte ukjente sidene ved universitetet.
- Det er enormt mye kulturelle ressurser ved NTNU, og mange drar ut i verden og gjør store ting etter å ha studert her. Dette snakkes det dessverre lite om; eksempelvis er det ingen som skryter på seg å ha tatt drama/teater ved NTNU, men desto flere som gjerne nevner å ha gått på Teaterhøyskolen i Oslo. Dette tror jeg det er mulig å gjøre noe med, og ”Innsyn” kan derfor være et skritt i riktig retning, sier bookingmedarbeider Hanna Hvattum.
|
GOD ERFARING: Jentene mener at det å starte en festival fra bunnen av er god trening til framtidig arbeidsliv. |
Rekruttering
I tillegg til å være en sjelden mulighet for studentene til å vise seg fram utenfor universitetets vegger, så tror arrangørene at initiativet også kan bidra til at flere får øynene opp for NTNU som studiested.
- Jeg tror at det å profilere det kulturelle tilbudet ved NTNU vil flere søkere og dermed flere studenter. NTNU settes jo vanligvis kun i sammenheng med teknologi og vitenskap, og dette er derfor en gylden mulighet til å vise at det finnes flere sider ved universitetet, sier Simonsen.
Nyttig lærdom
Selv om det ikke har vært bare enkelt å få i gang en festival på et semester, så føler arrangørene at både det faglige utbyttet og de praktiske erfaringene har vært verd slitet.
- Det har vært en stor utfordring å bli tatt seriøst og å ikke drukne i alt annet som skjer. Dessuten merker vi jo at mai er eksamensmåned og at mye derfor ligger utenfor vår kontroll, sier Hvattum.
På tross av noen motbakker på veien, understreker både Hvattum og de andre arrangørene likevel at festivalarbeid er noe de kunne tenkt seg å jobbe med også etter endt utdanning.
- Vi har lært utrolig mye av foreleserne og veilederne våre. I tillegg har det vært fantastisk å lese et så relevant pensum. Denne opplevelsen har derfor gitt oss god praktisk trening før vi snart skal ut å søke jobb innen kultursektoren. I tillegg har det jo vært en mye morsommere opplevelse enn å sitte på lesesalen, avslutter leder Hilde Nordmo.
Tekst og foto Mari Rokkan
PS: Festivalen trenger flere frivillige. Ta kontakt med Ingvild Simonsen på telefon 924 45 406 hvis du vil bistå. Innsyns hjemmeside
|