MENINGER:
 LESERBREV:
  Brynjulf Owren: Tidskrifter og papirforbruk
  Ivar A. Bjørgen: Retten til arbeid. Tanker omkring Brevik-saken
  Rigmor Austgulen: Morsmelk – over og ut?
  Soilikki Vettenranta: JULEGAVE MED BISMAK
  Odd W. Andersen: Smelting i Antarktis
  Berit Kjeldstad og Mads Nygård: ”Mens vi venter på NTNU”
  Allan Krill: For mappa mi
  Greta Aune Jotun: Jøder og arabere, hvem okkuperer hva?
  Bjørn K Alsberg: Å koke suppe på en spiker
  Bjørnar T Kvernevik: Svar: Læresteder i klemme
 

  NYHETSKLIPP
  Stempling: Tromsø innfører ikke
  Sett denne ørnen før?
  Fant jernalderens “missing link”
  130 universitetsansatte kan miste jobben
  Nytt forskningssenter for stamceller
  Skriver Svalbardbok
  Ny mastergrad i bærekraftig arkitektur
  To nye erstatningssaker
  Jerusalem Post: Boikottforslag vekker internasjonal fordømmelse
 

  BILDESERIER
  Immatrikuleringen 2009
  Festmøtet 2009
  Kreator 09
  Bildesymfoni
  Finanskrisen i pepperdeig
  Rocke-Pelle, Rocke-Olsen, swingskjørt og kvinnelige forelesere
  Badekarpadling 2008
  Karrieredagen 2008: Mett på twist
  Immatrikulering 2008
  Shell Eco-Marathon
  Se alle bildeseriene

 REDAKSJONEN:
Tips oss på:
tips@universitetsavisa.no

Ansvarlig redaktør:
Tore Oksholen

Kildehenvisning må benyttes ved kopiering av alt innhold fra dette nettstedet.
Avisas retningslinjer og redaksjon

 

I formidlingens tjeneste (1.6.07, 10:42)

Etter åtte år som informasjonsdirektør ved NTNU, har Anne Katharine Dahl valgt å slutte for å gå over i ny stilling som kommunikasjonsrådgiver for rektor. – Det finnes nok ikke mange steder der det tenkes like mange spennende tanker og skapes så mye nytt som ved NTNU. Jeg følger meg derfor privilegert som får fortsette i et så kreativt og nyskapende miljø, sier hun.

NTNUS FESTMØTE er en stor dag for doktorander og ansatte. Anne Katharine Dahl deltok sist onsdag på sitt 8. festmøte.
Første juni, på dagen åtte år etter at hun ble tilsatt, forlater Dahl det hun betegner som en drømmejobb.

- Jeg har litt blandede følelser i forhold til det å slutte. Forskningsformidling er noe jeg alltid har brent for, og jeg tror den jobben jeg nå forlater, er en av de mest spennende informasjonsjobbene man kan ha her i landet. Likevel, disse åtte årene tilsvarer to åremålsperioder, og etter min mening er det nok i en slik stilling. Etter å ha jobbet i en ganske administrativ stilling, ser jeg nå fram til å jobbe mer fokusert og operativt, forteller hun.

Stolt over skrytekampanje
- Det kjennes også veldig godt å slutte på et tidspunkt når vi har realisert flere tunge og viktige prosjekter med godt resultat, sier Dahl. Et eksempel på et prosjekt som hun er særlig fornøyd med, er den nye profileringskampanjen for NTNU.

- Vi har lenge vært en del av en akademisk tradisjon der man ikke skal skryte, men la resultatene tale for seg. Heldigvis har NTNU nå en rektor som mener det skal være lov til å skryte, og jeg er kjempestolt på vegne av NTNU, når vi nå frekt og freidig står fram og presenterer suksesshistorier og flotte forskningsresultater, sier hun.

- Gjennom profileringskampanjen skal vi vise at forskningen ved NTH og NTNU har vært avgjørende for utviklingen av det moderne Norge. Reaksjonene både internt og eksternt tyder på at vi kan lykkes med det, sier hun. På tross av tekniske problemer, er Dahl også fornøyd med de nye internettsidene.

- På samme måte som vi var i forkant da vi i 2000 lanserte intranettet vårt, mener jeg vi har nådd målet om å ha de beste eksterne nettsidene blant våre konkurrenter, med potensielle studenter som hovedmålgruppe. Det er et godt tegn at nesten samtlige universitet i Norge har vært på besøk for å se hvordan vi har jobbet fram de nye nettsidene, forteller hun, men understreker at det er uakseptabelt at de som skal publisere stoff på sidene, fortsatt sliter med den tekniske løsningen.

– De tekniske problemene må og skal løses så snart som råd, sier hun.

KAMPANJE: Dahl er stolt over den profileringskampanjen som nå går i flere av landets medier.
Anne Katharine Dahl har mange lovord å komme med når det gjelder arbeidskollegaenes innsats i profileringsarbeidet.

- I Informasjonsavdelingen er det mange kompetente, entusiastiske og ambisiøse mennesker. Jeg er veldig stolt over hva avdelingen har fått til, og jeg er overbevist om at det vil komme mye bra fra den kanten også framover.

Inn i framtiden
Ifølge Dahl er arbeidet med å synliggjøre og profilere NTNU langt fra over for verken ledelsen eller Informasjonsavdelingen.

- Jeg er ikke fornøyd med hvordan NTNU ikke har den selvfølgelige plassen i samfunnsdebatten. Vi er ikke med på å sette dagsorden i den grad vi kan, og NTNUs rektor burde i mange tilfeller være førstevalget for journalister i aktuelle debatter. Det har dessverre ikke vært nok fokus på dette tidligere, og dette er noe av det jeg skal jobbe med framover i den nye rollen, sier hun.

Nye teknologiske utfordringer står også i kø, og den forbindelse er NTNUs rolle i cyberspace særlig interessant.

ENGASJERT er et adjektiv som passer på Anne Katharine Dahl.
- Vi bør finne ut hvordan vi skal forholde oss til det stadig voksende virtuelle landskapet. Det sier seg selv at vi ikke kan konkurrere med Facebook eller Second Life, men vi må finne vår plass i dette landskapet. NTNU er på mange måter i en unik posisjon, der vi har kompetanse og kreative hoder innenfor hele spekteret av det den nye teknologien krever. Vi bør derfor være modige nok til å ta i bruk både den faglige kompetansen fra teknologi til kommunikasjon, og den sosiale realkompetansen som studentene sitter på, slik at vi kan være i forkant blant konkurrentene også på dette området, som seg hør og bør for et universitet med vår hovedprofil.

Høyt tempo
Det er ikke til å legge skjul på at dagene i informasjonen og formidlingens tjeneste ofte er hektiske for Dahl. Universitetsavisas utsendte får så vidt snike seg til en halvtimes audiens inn mellom talene på årets festmøte på Samfundet.

- Det har helt klart vært en krevende jobb. Man har aldri helt fri, og det er nok noen der hjemme som har syntes de har sett for lite til meg, sier Dahl som nevner lange jobbtelefoner midt under scooterturer i Hellas. Det er ikke like populært for reisefølget, forteller hun. Det spøker også for årets tiltrengte ferie. To rapporter tilknyttet Rosenborg-saken legges fram i sommermånedene, og det vil derfor bli lite tid til en lang omstillingspause før Dahl skal tre inn i sin nye rolle som rådgiver.

- Det er et formidabelt mediepress på rektor og resten av ledelsen, og noen må derfor ta jobben med å koordinere og tilrettelegge. Med andre ord blir det rett på sak for meg, men jeg ser likevel fram til å begynne, sier hun.

Dahl har nemlig sine metoder for å bli kvitt stress og mas: Både i konsertsalen og i naturen henter hun ny energi.

- Jeg drar ofte opp i Bymarka med hunden min for å ta pauser. På stien opp til Geitfjellet preller både sinte professorer og misfornøyde studenter av skuldrene, og alt ramler på plass igjen, smiler hun.

Av Mari Rokkan
Foto Mari Rokkan og Arne Asphjell