Tid for utmatrikuleringsfest!
(4.6.07, 07:19) I disse dager sier mange farvel til Trondheim og NTNU etter viktige og formende læreår i byen. På IME-fakultetet blir det behørig markert med egen avslutningshøytidelighet for studentene. |
HURRA FOR MATEMATIKKEN: Toftis og Truls (Trond Toftevaag og Truls Gjestland) geleidet forsamlinga gjennom arrangementet ved hjelp av overraskende velplassert humor. |
Sommeren kom akkurat tidsnok for avgangsstudentene fra Faktultet for informasjonsteknologi, matematikk og elektronikk (IME). Det går an å mimre med varme om hjertet om fem år med sur trønderblest når Trondheim serverer slikt vær til sjølveste avslutningsfesten.
På fredag stod de glade, forventningsfulle og ikke minst feststemte menneskene utenfor F1-bygget, kledt opp i finstasen, og til lystige toner fra Dei Taktlause.
På nittende året
For den som skulle få en fornemmelse av all den gleden og lettelsen, den lettbeinte høytideligheten, vemodet og andektigheten som ble kanalisert gjennom den enkle, men fine seremonien, ville det være en nærliggende tanke at dette må være en helt opplagt måte å markere slutten på fem års studier på.
|
SNURTE FORELDRE: Margrethe Kjeøy og Terje Øfsdahl forteller om mange foreldre som var snurte fordi de ikke ble invitert. – Dette kan bare bli større, sier de. Avgangsstudentene ved datateknikk hadde lagt dagen stort opp, med frokost på Rica Nidelven Hotell, deretter avgangsseremoni og etterfølgende middag på Britannia. |
Men slik er det ikke. Faktisk er det bare de 474 sivilingeniørene og vel 60 realfagsmasterne ved IME-fakultetet forunt å oppleve å bli gjort slik stas på ved NTNU. Dekanus Arne Sølvberg og kollegene hans har avholdt det årlige arrangementet stort sett hvert eneste år siden 1988 og det gamle ET-fakultetets tid.
I et sprengfullt auditorium lot prominensen ved fakultetet og ved NTNU sine nyutklekkede kandidater forstå at det er noe helt særlig å nå fram til utmatrikulering fra IME. Om det så er etter fem år eller sju år. Nå står verden klar og venter på dem.
– Den som ikke vil forandring, kan ikke være teknolog, sa dekanus Arne Sølvberg.
|
Å STÅ PÅ EGNE SIV.ING.-BEIN: Student Leif Ragnar Rundquist Parr fra Energi og miljø skal ta sine egne dimensjoneringsavgjørelser for første gang. – Det vil sikkert sette titusener av liv i fare, men det gleder jeg meg til, sier han spøkefullt til et fullsatt auditorium. |
Hemmeligheten bak Silicon Valley
I løpet av den vel halvannen time lange seremonien ble det forskriftsmessig sunget ”Nu klinger igjennom den gamle stad”, det ble holdt taler av såvel prodekanus som dekanus, og Leif Ragnar Rundquist Parr – sjøl avgangsstudent av året - holdt en morsom tale til eksamensstudentene som nok de fleste kunne kjenne seg igjen i.
Et ”Profft kor” framførte en versjon av DeLillos ”Smak av honning” slik den må være sett fra professoralt hold, studentene Ingunn, Øivind og Leif Ragnar spilte lett sommermusikk, og de tidligere studentene Truls Gjestland og Trond Toftevaag førte forsamlinga gjennom det hele ved hjelp av morsomme innfall og innslag.
Arne Sølvberg var også storlig fornøyd med å ha hyret Kristin Rustad Høiseth, sang, og Maria Næss, piano, som framførte den vårlige Grieg så yndefullt som det lar seg gjøre.
|
DETTE VIL DE HA MED SEG VIDERE: NTNU-rektor Torbjørn Digernes var tilstede ved fredagens avslutningsseremoni, og gledet seg på kandidatenes og fakultetets vegne. – Dette er vel verdt å vurdere for andre, sier han. |
Hvert eneste år inviterer Sølvberg en tidligere student ved fakultetet som årets hovedtaler. Valget i år falt på Adm.dir. Per Bakseter i TietoEnator Consulting AS. Han fikk tilhørerne ned på jorda igjen da han avslørte hemmeligheten bak Silicon Valley, som han hadde fått å vite av en venn i USA.
Mange ble kanskje like skuffet som det Bakseter ble sjøl den gang, for hemmeligheten, ”det er masse arbeid det, Per”.
Tekst og foto: Trond Åm NT-fakultetet har også utmatrikulering - fjorårets markering
|